Çorlu Yüksek Teknoloji Üniversitesi Bölgemize Vizyon Getirecektir

26 Şubat 2013
Çorlu Yüksek Teknoloji Üniversitesi Bölgemize Vizyon Getirecektir

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası'nın yaptığı çalışmalar çerçevesinde; Çorlu Mühendislik Fakültesi'nin, Namık Kemal Üniversitesi'nden ayrılarak ayrı bir Rektörlük haline gelmesi ve "Yüksek Teknoloji Üniversitesi"ne dönüştürülmesi amacıyla Odamız  önderliğinde,  Çorlu'da ki Sivil Toplum Kuruluşlarının  06 Kasım 2012 tarihinde  Çorlu TSO'da biraraya gelmesiyle ilçemizde üniversite kurulması yönünde ki çalışmalar başlamıştır.

Bunun akabinde, Namık Kemal Üniversitesi Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanı  Prof. Dr. Özer GÖKTEPE; Çorlu'da bir devlet üniversitesinin kurulması kapsamında detaylı bir çalışma yaparak  ön fizibilite raporu hazırladı. Hazırlanan  ön fizibilite raporu  25 Şubat 2013 Pazartesi günü  Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası  Meclis Başkanı İhsan ERİK ve Yönetim Kurulu Başkanı İsmail GÜLEROĞLU  tarafından Çorlu Kaymakamı Hulusi DOĞAN'a  arz edildi.

"Çorlu'da Üniversiteye Duyulan İhtiyaç Had Safhadadır"

Konu hakkında bir açıklama yapan Çorlu TSO Başkanı İsmail GÜLEROĞLU; "Çorlu Mühendislik Fakültesi kurulduğu günden bu güne  aradan geçen süre zarfında bir üniversiteye dönüşememiştir. Fakat; Fakülte'nin kurulduğu Çorlu hızla büyümüş, Türkiye'nin en büyük  sanayi bölgelerinden birine dönüşmüş, sürekli olarak artan nüfusu ile Trakya'nın en büyük şehri haline gelmiştir. Dolayısıyla Trakya'nın merkezi Çorlu'da bir üniversitenin sağlayacağı  araştırma, geliştirme, inovasyon, sosyal ve kültürel hizmetlere duyulan ihtiyaç had safhaya gelmiştir"dedi.

"Yüksek Teknoloji Üniversitesi Bölgemize Yeni Bir İklim Kazandıracaktır"

Üniversitelerin bulundukları şehirlerde; ekonomik gelişim, istihdam oluşumu, üretim artışı, teknoloji transferi, nitelikli nüfus artışı, ticari sektörlerde hareketlenme ve kamu hizmetlerinde çeşitlilik sağladığını belirten Çorlu TSO Başkanı İsmail GÜLEROĞLU; "Üniversite - şehir ve üniversite - sanayi etkileşiminin gerçekleşmesi için  ilçemizde bir teknik üniversitenin kurulması Çorlu'ya  ve Çorlululara, bölgedeki sanayiye, endüstriye nihayetinde ülkemize büyük yararlar sağlayacağına inanıyorum. Çorlu Yüksek Teknoloji Üniversitesi bölgemize vizyon getirecek, yeni bir iklim kazandıracak ve getireceği yeniliklerle Çorlu'nun sosyal havasını değiştirecektir. Çorlu'da üniversitenin  kurulması bu nedenle önem arz etmektedir"dedi.

Bu düşünce ile Sayın Kaymakamımız ve Milletvekillerimizin de  desteği     ile bu sürecin hız kazanacağına ve Çorlumuzun yıllardır özlemle beklediği üniversitesine kavuşacağına inanıyorum. Bizlerde Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası olarak bölgemizin kalkınması adına yapılacak çalışmalara bundan önce olduğu gibi, bundan sonra da destek vermeye devam edeceğiz"dedi.