Odamızda Motorlu Kara Taşıtları Alım-Satım Mesleki Yeterlilik Belgesi Sınavları Yapıldı

28 Ağustos 2018

Odamız ve Alberk QA Teknik işbirliğinde 28 Ağustos 2018 Salı günü motorlu kara taşıtları alım satım danışmanları ve sorumluları için mesleki yeterlilik sınavı yapıldı.

Sınavlarla ilgili açıklamada bulunan Yönetim Kurulu Başkanımız İzzet Volkan; “Yönetmeliğe göre, ikinci el araç alım satımı yapan galericilerin, artık bu ticaretlerini sürdürebilmeleri için mutlaka yetki belgesi ve mesleki yeterlilik belgesi almaları gerekiyor. Bu belgeler olmadan başkasına ait araçlar alınıp satılamayacak. Alım satım işlemini yapan noterler, galericilerden yetki belgesini ibraz etmelerini isteyecektir. Gümrük ve Ticaret Bakanlığının gördüğü lüzum üzerine ikinci el oto satıcıları için belge zorunluluğu getirildi. Belge zorunluluğuyla galericilik mesleğini gerekli yeterliliğe sahip kişiler yapabilecek. Satış yapacakların odalara kayıt zorunluluğu var. İkinci el motorlu kara taşıtı ticareti ile iştigal eden işletmelere yetki belgeleri ticaret il müdürlükleri tarafından verilmeye başlandı. Firmaların yetki belgelerini alabilmeleri için Motorlu Kara Taşıtları Alım Satım Danışmanı veya Motorlu Kara Taşıtları Alım-Satım Sorumlusu alanlarından birinden Mesleki Yeterlilik Belgesine sahip olmaları gerekiyor" dedi.