Toprak Mahsulleri Ofisi Çorlu Ajansı´ndan Çorlu TSO Başkanı İsmail Güleroğlu´na Ziyaret

5 Şubat 2013
Toprak Mahsulleri Ofisi  Çorlu Ajansı'ndan Çorlu TSO Başkanı İsmail Güleroğlu'na Ziyaret

Toprak Mahsulleri Ofisi  Çorlu Ajansı Müdürü Hakkı Ağzıbüyük, Ambar Memuru Esin Çavuş, Tartı Memuru Kazım Mızrak ve Teknik Eleman  Abdurrahim Aydın 05 Şubat 2013 Salı günü Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Güleroğlu'na ziyarette bulundular.

Ekmek israfının önüne geçmek maksadıyla başlatılan ve TMO'lar tarafından yürütülen kampanya ile ilgili olarak bilgiler veren  Çorlu TMO Müdürü Hakkı Ağzıbüyük Çorlu TSO Başkanı İsmail Güleroğlu'ndan kampanyaya destek vermesini istedi.

Kampanya kapsamında ekmek tüketiminin ve buna bağlı olarak da israfının yoğun olduğu yerler olan fabrikalar, askeri birlikler, okul kantinleri, öğrenci yemekhaneleri gibi yerlerde kampanya afişlerinin yer almasını ve buralarda oluşan ekmek israfının mümkün mertebe azaltılması için çalışmalar yapmak istiyoruz. Ancak kampanya kapsamında yapılacak olan masrafların da ekmek israfı gibi israf olmasını istemiyoruz. Bu noktada sizlerin desteğine ihtiyacımız var. Afişler ve broşürler yerine  ulaşsın, kampanya amacına varsın biz bunu istiyoruz" dedi.

Çorlu TSO Başkanı İsmail Güleroğlu da  Türkiye'nin önemli konularından birinin  israf olduğunu belirterek; "Bu sadece ekmek konusunda değil. Hemen her konuda böyle. Ülke olarak enerji konusunda büyük alımlar yapıyoruz. Enerjimizi de boşa israf etmesek bu alımları azaltabiliriz" dedi.

Ekmek israf konusunun önüne geçilmesinin de zamanla olabileceğini belirten Güleroğlu; "İnsanlar bazı yerlerde açlıkla mücadele ediyor. Açlık sorununu aşmaya çalışıyor. Bazı yerlerde ise  maalesef israflar oluşuyor.İsraf konusuna milli servet açısından da bakılmalıdır. Orada israf edilen ekmek veya enerji kaynakları değil israf edilen milli servetimizdir" dedi.

Çorlu TMO'nun kampanya destek konusundaki çağrısına yönetim kurulu toplantısının ardından net olarak yanıt verebileceklerini belirten Çorlu TSO Başkanı İsmail Güleroğlu; "Odamız olarak gerek yerel manada gerekse toplumu ilgilendiren konularda üzerimize düşen vazifeleri yerine getirme gayreti içinde oluyoruz. Bu kampanya konusunda da sizlere destek olmaya çalışacağız"dedi.