Halkbank´tan Odamız Üyelerine Avantajlı Koşullarla Kredi Fırsatı

23 Ocak 2013
Halkbank'tan Odamız Üyelerine Avantajlı Koşullarla Kredi Fırsatı

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası (Çorlu TSO) olarak  yaptığımız girişimler ile üyelerimizin içinde bulunduğu finansal sıkıntıları hafifletmek ve bölgemiz ekonomisine katkılar sağlamak amacıyla;  23 Ocak 2013 Çarşamba  günü Odamız ve Türkiye Halkbankası A.Ş. arasında,  üyelerimize özel koşullarda kredi verilmesi yönünde bir imza protokolü gerçekleştirildi.

Çorlu TSO'daki imza törenine; Halkbank Trakya Bölge Koordinatörü Hasan TOPAL, Çorlu Şube Müdürü Aytaç AKBAŞ, Ticari ve KOBİ Pazarlama Bölümü Müdürü Dilek KAPLAN, Bireysel Bankacılık  Bölüm Müdürü Nurcan SAİTOĞLU, Kredi Tahsis Yönetim Bölümü Müdürü Gülay ÖZKAN, Kredi Pazarlama Genel Müdürü Fatih GEDİK, KOBİ Pazarlama Müşteri İlişkileri Yetkilisi Nilüfer AKSAKAL, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail GÜLEROĞLU, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Levent BORMALI, Yönetim Kurulu Üyeleri; Serkan ERCİLİ ve Tamer ALP katılımda bulundular.

Çorlu TSO ve Halkbank  arasında imzalanan kredi protokolüyle odamız üyelerine uygun faiz oranı, uzun vadede ve esnek ödeme seçenekleriyle kredi kullanma fırsatı sunuldu. Odamız üyelerine, protokol kapsamında 3 ay ödemesiz 36 aya varan vadelerle kredi kullandırımları gerçekleştirilebilecektir.

Kredi protokolü imza töreninde konuşan; Çorlu TSO Başkanı İsmail GÜLEROĞLU; Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası olarak; reel sektörün desteklenmesi, uygun faiz ve limitlerde kredi kullanımının yaygınlaştırılması için  gerek sanayi üretimindeki payları ve gerek milli gelire katkıları bakımından ülke ekonomisinde önemli yer tutan KOBİ'ler  ile ticari nitelikteki firmaların içinde bulundukları finansman sorunlarının giderilmesine katkı sağlamak amacıyla, Halkbankası ile protokol imzalamış bulunmaktayız. Odamız üyelerinin daha az masraflı, daha uzun ve avantajlı bankacılık sistemi olanaklarından yararlandırılmasını hedeflemekteyiz. Çorlu'nun ekonomik, sosyal ve kültürel alandaki sorunlarına  çözüm üretmeye çalıştığımız bir dönemde, Halkbankası ile  imzaladığımız kredi anlaşmasının bölgemiz ekonomisine katkı sağlayacağına inanıyorum. Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası olarak bu birlikteliği çok önemsediğimi ve Halk Bankası ile esnaf, tüccar, sanayicinin önemli bir buluşması olarak değerlendirdiğimi vurgulamak isterim. Odamız ile Halkbankası arasında imzalanan bu protokolle, finans sıkıntısı yaşayan üyelerimizin sorunlarının çözümlenmesine yönelik, üyelerimize önemli ve uygun koşullarda kredi imkanı yaratılacaktır. Üyelerimizin piyasaya oranla daha uygun şartlarda kaynak temin edebilmeleri için bankalarla yaptığımız protokollere özen gösteriyoruz. Bölgemiz iş dünyasının önünü açmak, rekabet güçlerini artırmak, gelişim ve kurumsallaşmalarına destek olmak amacıyla imzaladığımız protokol anlaşması ile devam eden günlerde de iyi ilişkileri artırarak işbirliğimizin Çorlu iş dünyasına bol kazançlı, bereketli günler getirmesini temenni ediyorum. Bu bağlamda Halkbankası ile yaptığımız protokol anlaşmasının üyelerimize hayırlı olmasını diliyorum. Bankanın belirlediği yeterlilik şartları sağlayan üyelerimizin bankayla iletişim kurduklarında odamız üyesi olduklarını beyan ederek bu imkandan faydalanabileceklerdir. Halkbankası'na Çorlu TSO üyelerine sağladığı bu protokol uygulaması için teşekkür ediyorum. Odamız olarak üyelerimiz adına her türlü yeniliği ve kolaylığı fazlasıyla yapmaya devam edeceğiz. Reel sektörün bu krediyle finansman sıkıntısına çözüm bulacağını ve ekonomiye pozitif yansımaları olacağını düşünüyorum"dedi.

Kredi protokolü imza töreninde konuşan; Halkbank Bölge Koordinatörü Hasan TOPAL; "KOBİ'lerin öncü ve lider bankası Halkbank, yaygın şube ağı, deneyimli personeli ve KOBİ bankacılığı alanındaki tecrübesi ile bu alandaki  liderliğini 75 yıldır sürdürüyor. Ülkemizde KOBİ bankacılığı denince ilk akla gelen banka olmanın sorumluluğuyla KOBİ'lere kesintisiz destek sunmak için çalışıyoruz. Bu nedenle meslek birlikleriyle işbirliği yapmaya son derece önem veriyoruz. Halkbank Sanayi ve Ticaret Odalarının kendi kaynaklarını, üyelerine çok uygun şartlarla kredi olarak kullandıran ilk ve tek banka konumundadır. Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası ile imzaladığımız protokol kapsamında çok sayıda Oda üyesine avantajlı kredi ürünleri sunmayı amaçlıyoruz. İşletme kredilerinin yanı sıra KOBİ'lerin, enerji giderlerini azaltarak rekabet güçlerini artırmalarına yönelik yatırımlarının finanse edilmesi amacıyla yurt dışından sağladığımız kaynağı Enerji Verimliliği Kredisi olarak Oda üyelerinize sunuyoruz. Bunun haricinde firmalarımızın yurt içinden satın alacağı yerli ve yeni makinelerin finansmanını Makine alım kredisi  ile kolaylaştırmayı hedefliyoruz. Bankamız, kendi kaynaklarının yanı sıra Avrupa Yatırım Bankası, Dünya Bankası ve Fransız Kalkınma Ajansı gibi kuruluşlardan sağladığı fonları da reel sektörün ihtiyaçları doğrultusunda işletmelere kanalize ediyor"dedi.