Finansmana Erişimde Teminat Olarak Taşınır Rehni İmkanı

26 Ekim 2018

Tarih     :26/10/2018

Sayı       :11273

İşletmelerin ihtiyaçlarına cevap vermek amacıyla 6750 sayılı Ticari İşlemlerde Taşınır Rehni Kanunu 1 Ocak 2017 tarihi itibariyle yürürlüğe girmiştir.

Bu Kanunun amacı; teslimsiz taşınır rehin hakkının güvence olarak kullanımının yaygınlaştırılması, bu rehne konu taşınırların kapsamının genişletilmesi, taşınır rehninde aleniyetin sağlanması ile rehnin paraya çevrilmesinde alternatif yolların sunulması suretiyle finansmana erişimi kolaylaştırmaktır.

Bu Kanun ile T.C. Ticaret Bakanlığı ve TOBB’un birlikte yürüttüğü çalışmalar neticesinde;

• Finansmana erişimi kolaylaştırmak
  • Teslimsiz taşınır rehnine konu olabilecek taşınır kalemleri genişletmek
  • Teslimsiz taşınır rehninde aleniyet sağlamak
  • Teslimsiz taşınır rehnini yaygınlaştırarak teminat olarak kullanılmasını sağlamak
  • Alacağın tahsili için alternatif oluşturmak amaçlanmıştır.

Taşınır Rehni ile ilgili hazırlanmış olan broşürler tarafınıza Ek’te sunulmuştur.

Bilgilerinize sunarız.