Tekirdağ İli Çevre Mevzuatı Uygulamaları Eğitimi Gerçekleşti

20 Aralık 2012
Tekirdağ İli Çevre Mevzuatı Uygulamaları Eğitimi Gerçekleşti

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen "Tekirdağ İli Çevre Mevzuatı Uygulamaları" konulu  eğitim 20 Aralık 2012 Perşembe günü Odamız Konferans Salonu'nda gerçekleşti.

Eğitimde; Çevre ve Şehircilik İl Müdür Yardımcısı Fatih ARSLAN "İlimizde Çevre Mevzuatı Kapsamında Mevcut Uygulamalar", Çevre Mühendisi Burcu UZUN "Tekstil Sektöründe Entegre Kirlilik Kontrolü Uygulamaları",  Ziraat Mühendisi Jale SEZEN "Bazı Tehlikesiz Atıkların Geri Kazanım Tebliği Uygulamaları", Kimyager Melike TÜRE "Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği Uygulamaları" konularında katılımcılara bilgiler verdiler.

Çevre ve Şehircilik İl Müdür Yardımcısı Fatih ARSLAN; "Marmara Denizine deşarj  konulu bir projemiz var. Bununla ilgili İstanbul Teknik Üniversitesinde ki ilgili profesörler detaylı çalışmalar yapıyorlar. Bu çalışmalar sonucunda olup olmayacağına karar verilecek. Şuan kesinleşmiş birşey yok. Ergeneye verilen atık sular toplanıp Karatepe bölgesinde yapılacak bir tünel vasıtası ile Şerefli mevkiinden Marmara Denizine deşarjı yapılacak. Bunun detaylı çalışmaları devam ediyor" dedi.