20 Kasım 2018
Trakya İş Dünyası Trakya Bölge Toplantısında Bir Araya Geldi

Trakya Bölge İstişare Toplantısı, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt ve Edirne Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Özay Öztürk’ün ev sahipliğinde Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, TESK Başkanı Bendevi Palandöken, TİM Başkanı İsmail Gülle ile çevre il ve ilçelerden oda ve borsa başkanları, meclis üyelerinin katılımıyla 18 Kasım Pazar günü Edirne Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirildi.

Odamız Meclis Başkanı Erdim Noyan ve Yönetim Kurulu Başkanımız İzzet Volkan ve Üyelerimiz toplantıya iştirak ettiler.

Toplantıda Trakya’nın, bereketli topraklarıyla tarımın ve hayvancılığın merkezi olduğunu söyleyen Hisarcıklıoğlu, Tekirdağ’ın sanayisiyle, Edirne’nin tarih ve kültürüyle, Kırklareli ve Çanakkale’nin doğal güzellikleriyle çok önemli değerlere sahip olduğunu dile getirdi. TOBB olarak Trakya’ya 3 alanda önemli yatırımlar kazandırdıklarını ifade eden Hisarcıklıoğlu, “Lojistik alanında İpsala, Hamzabeyli ve dünyanın en büyük ikinci sınır kapısı olan Kapıkule’yi modernize ettik. Bunları dünyanın en modern, en güvenli kapıları haline getirdik. Birleşmiş Milletler de bunu tescilledi. Bu projelerimizi bütün dünyaya rol model olarak örnek gösterdi. Dereköy için de çalışmalara başladık, Hamzabeyli ve İpsala’nın kapasitesini artırıyoruz. Kapıkule TIR parkını yaparak, burada yaşanan sıkıntıları çözdük. Çağ dışı görüntülere son verdik. İkinci olarak tarih ve turizm alanında önemli yatırımlar yaptık. Tarihimizin en büyük eserlerinden olan, Selimiye Camii’nin bakım onarım masraflarını karşıladık. Selimiye Vakfını kurarak, bu ata yadigârının gelecek nesillere aktarılmasını garanti altına aldık.  Üçüncü olarak da eğitim alanında çalıştık. Trakya’daki şehirlerimizde ilkokul, lise ve fakülte inşa ettik.  Ve tüm bunları, Oda ve Borsalarımızın ortaklığıyla yaptık. El birliğiyle, Güç birliğiyle yaptık” dedi.

İzzet Volkan; Trakya Bölge İstişare Toplantısı’nda; Sanayicinin Sorunlarına, Çorlu Havalimanı’na, Ara Eleman Sıkıntısına ve İhracat Kaynaklarının Desteklenmesi Konularına Değindi

Odamız Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan, toplantıda odamız faaliyet ve projelerinden kısa bilgiler verdi.

Volkan; “Eximbank’ın Odamız bünyesinde hizmet vermesi büyük bir avantajdır. Ancak mevcut kaynakların desteklenmesi ve artırılması ihracatımıza büyük destek sağlayacaktır. Bölgemizde derin deşarj isimli büyük bir yatırım yapılmaktadır. Bu yatırımın değeri 1 milyar TL’dir. Bu projenin finansmanı, kredisi devlet tarafından desteklenmiş olup ödemesi sanayicimiz tarafından yapılmaktadır.  Ödeme süresi başladığından dolayı sanayicimiz zorlanmaktadır. Bu noktada kredi vadesinin uzatılması sanayicimiz ve bölgemiz için büyük fayda sağlayacaktır. Hem sanayi hem ticaret erbabımızın en önemli sorunlarından bir tanesi ara eleman sorunudur. Meslek okullarına öğrencilerin veliler tarafından teşvik edilmesi gelecekte büyük fayda sağlayacaktır. Çorlu ve bölgenin kalkınması konusunda Çorlu Havalimanı’nın aktif hale gelmesi son derece önemlidir” ifadelerini kullandı.

HABER GÖRSELLERİ