29 Kasım 2018
TİM Başkanı İsmail Gülle, Odamız Meclisini Ziyaret Etti

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle, 29 Kasım 2018 Perşembe günü Odamız Meclisini ziyaret etti.

Odamız Meclis Başkanı Erdim Noyan, Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan, Meclis Başkan Yardımcıları; Umut Güngör, Faysal Çakmak, Meclis Katip Üyesi İsmail Korkut, Meclis Üyelerimizin ve sanayici üyelerimizin iştirak ettiği toplantıda sanayici ve ticaretle uğraşan firmaların yaşadığı sorunlar ve çözüm önerileri konuşuldu.

TİM Başkanı İsmail Gülle; Sizlerde burada bir olmaktan dolayı son derece mutluyum. Gerçekleştirdiğimiz ziyaretler ve toplantılarla sanayicimizin ve ihracatçılarımızın sorunlarına değiniyoruz. Türkiye’nin ihracat oranı yükselirse döviz girer bu da ekonomik anlamda pozitif bir etki sağlar. Cumhuriyet tarihinin en yüksek ay ihracatını 15,7 milyar dolarla ekim ayında açıkladık. Allah nasip ederse bu ay cumhuriyet tarihinin en yüksek kasım ayı ihracatını açıklayacağız. Sene sonunda cumhuriyet tarihinin en yüksek ihracatını açıklayacağız.

Gülle, Türkiye'nin kalkınması ve hedeflerini tutturması için ihracatın en önemli iş olduğunu bir kez daha fark ettiklerini kaydetti.

Türkiye'nin 72 bin 500 ihracatçısı olduğunu vurgulayan Gülle, ihracatçıların ülke adına, Türkiye'nin her tarafında 27 sektörde üretimi gerçekleştirdiğini ve bunu da yurt dışına ulaştırdığını belirtti.

Lojistiğin eskiden beri önemli olduğuna işaret eden Gülle, "Çin'den Avrupa'ya uzanan İpek Yolu tren projesi, limanlarda ve havayollarındaki gelişmeler, bütün bu mücadeleler üretilen malı bir an önce satılan noktaya teslim etmek için çünkü erken teslim edenin malı tercih ediliyor. Lojistik her zaman önemliydi ama çağımızın rekabet koşullarının getirdiği noktada artık lojistik hayatımızın olmazsa olmazı." diye konuştu.

Çorlu Trakya’nın en önemli kentlerinden bir tanesidir diyen Gülle; “Çorlu TSO bu lokasyon içerisinde lokomotif görevi görerek  gerek üye sayısı gerekse sanayici üyesi ve ticaret erbabıyla Çorlu ve Bölge’nin kalkınmasında aktif rol oynamaktadır” dedi.

Gülle konuşmasının ardından meclis üyeleriyle birlikte talep ve önerileri masaya yatırdı.

HABER GÖRSELLERİ