Türkiye Bursları 2019 Yılı Planlaması

Tarih     :18/12/2018

Sayı       :12722

İlgi: TOBB’nin 07.12.2018 tarihli ve 411/18405 sayılı yazısı

İlgi kayıtlı yazıda, ülkemizin dünya ile ekonomik, kültürel ve sosyal alanlarda geliştirmekte olduğu ilişkilerin uluslararası öğrenciler tarafından da tesis edilecek bağlar ile güçlendirilmesi amacıyla yürütülen Türkiye Burslarının, ülkemizin hedefleri, kurumlarımızın talepleri, muhatap ülkelerin ihtiyaçları ve öğrencilerin beklentilerinin birlikte değerlendirildiği kapsamlı bir planlama süreciyle yürütülmekte olduğu belirtilmektedir.

Yazıda devamla, Türkiye Bursları uygulamasının 2019 yılında bir adım öteye taşınabilmesi amacıyla TOBB stratejik hedefler doğrultusunda işbirliği yürüttüğü ve/veya yürütmeyi planladığı alanlar ile ülkeler özelinde ülkemiz şirketlerinin yaptığı/yapmayı planladığı yatırımlara dair bilgiye, bu yatırımlar kapsamında ilgili ülkelerde karşılaşılan insan kaynağı ihtiyacı doğrultusunda burslandırma yapılmasında fayda görülen yükseköğrenim düzeyi ve eğitim alanlarına dair görüş ve değerlendirmelerimiz talep edilmektedir.

Değerlendirmelerinizin 12 Aralık 2018 tarihine kadar TOBB (Damla Tufan, [email protected]) iletilmesini rica ederim.

Bilgilerinize sunarız.