Plastik Poşetlerin Ücretlendirilmesine İlişkin Usul ve Esaslar

11 Ocak 2019

Tarih     :11/01/2019

Sayı       :436

İlgi: T.C. Tekirdağ Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün 03.01.2019 tarih ve 13070673-145.07-E.132 sayılı yazısı

İlgide kayıtlı yazıda, Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun yürürlüğe girmesiyle, 01 Ocak 2019 tarihinden itibaren kaynakların verimli yönetimi ve plastik poşetlerden kaynaklanan çevre kirliliğinin önlenmesi amacıyla plastik poşetler satış noktalarında kullanıcıya veya tüketiciye ücreti karşılığı verilmektedir.

28.12.2018 tarihli ve 247864 sayılı T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yazısı ile plastik poşetlerin satışı, beyanı, geri kazanım katılım payı tahsili ile birlikte izleme, kontrol ve denetimine ilişkin hususları içeren “Plastik Poşetlerin Ücretlendirilmesine İlişkin Usul ve Esaslar”ın hazırlandığı belirtilmektedir.

Bu kapsamda; konu ile ilgili sürecin aksamadan ifa edilmesi için ekte “Plastik Poşetlerin Ücretlendirilmesine İlişkin Usul ve Esaslar” tarafınıza ekte sunulmuştur.

Bilgilerinize sunarız.