Çorlu TSO Orion AVM’deki Yangın Afetine Maruz Kalan Üyeleri İle Biraraya Geldi

17 Ekim 2012
Çorlu TSO Orion AVM’deki  Yangın Afetine Maruz Kalan  Üyeleri İle Biraraya Geldi

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası; Orion  Alışveriş  Merkezi'nde meydana gelen yangın afeti neticesinde işyerleri hasar gören üyelerinin talep, görüş ve önerilerini değerlendirmek  amacıyla 17 Ekim 2012 Çarşamba günü bir toplantı gerçekleştirdi.

Orion Alışveriş Merkezi'nde ki  yaşanan yangın afetinden dolayı  mağdur olan  Çorlu TSO üyelerini  Oda Hukuk Müşaviri Av. Umut Sönmez ile birlikte dinleyerek talep, görüş ve önerilerini değerlendiren Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Güleroğlu; "Yaşanan bu elim hadisenin akabinde kurumumuz olarak birtakım çalışmalarımız oldu. Öncelikle Orion Yönetiminden mağdur olan odamız üyeleri adına vergi borçlarının ötelenmesi maksadıyla İl Afet ve Acil Durum Yönetimi Merkezi'ne iletilmek  üzere 14.09.2012 tarihinde Çorlu Kaymakamlığı'na talebimizi ilettik. Bu talep Tekirdağ Valiliği aracılığıyla Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığına iletildi.  Cevabı beklenmektedir. Odamız bünyesinde  yıllık ve munzam aidatlara yönelik  bir çalışma daha  yaptık. Orion AVM'de bulunan   üyelerin  Ekim 2012 yılında  tahakkuk  eden yıllık ve munzam aidatını faizlendirmeden Haziran 2013'e  öteleme hususunu  Yönetim Kurulu olarak  Meclise sunduk ve Meclis kararıyla  öteledik. Ayrıca, Bankalarla yapmış olduğumuz görüşmelerle üyelerimizin içinde bulunduğu finansman sıkıntısını bir nebze de olsa hafifletme yönünde, uygun oranlarda kredi sağlama çalışmalarını sürdürmekteyiz. Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası olarak  üyelerimizin yanında olmaya devam edeceğiz"dedi.