Macaristan Tanıtım Etkinliği

14 Mart 2019

Tarih     :13/03/2019

Sayı       :2501

İlgi: Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdares1 Başkanlığı KOSGEB Tekirdağ Çorlu Müdürlüğü’nün 12.03.2019 tarihli ve 79663338-724.01.03-E.519 sayılı yazısı

İlgi kayıtlı yazıda, KOSGEB, misyon ve vizyonu kapsamında, KOBİ'1er alanındaki deneyimlerin paylaşılması sürecinde, yurt içi ve yurt dışında çeşitli etkinliklere katılın ve katkı sağlamakta olduğu bildirilmiştir.

KOSGEB, dünyadaki muadil kurumları ile işbirliği içinde eğitim, çalıştay, çalışma ziyareti, karşılıklı iş ziyaretleri ve uzman değişimi gibi programları düzenleyerek, uyguladığı destek modellerini başka ülkelere tanıtmaktadır.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Macaristan temasları sırasında, KOSGEB ve Macar Muadil Kuruluşu MNKH arasında 09 Ekim 2018 tarihinde Budapeşte de gerçekleştirilen Türkiye-Macaristan İş Forumunda mutabakat zaptı imzalanmıştır.

Mutabakat Zaptının amaçları doğrultusunda Macaristan Ankara Büyükelçisi Viktor Matis’in katılımıyla 20 Mart 2019 tarihinde 14:30-16:30 saatleri arasında ekteki program kapsamında, KOSGEB Başkanlığı Macaristan yatırım ortamı ile ilgili bilgilendirme etkinliği düzenlenecektir.

Etkinlik kapsamında; Macaristan'daki ekonomik durum, yatırım ortamı ve imkanları, yabancı yatırımcıya sağlanan destekler, iş insanlarım dikkat etmesi gereken hususlar başlıklarında aktarımlarda bulunulacaktır. Söz konusu etkinliğin, Macaristan ile ticaret ve işbirliği yapmak isteyen ve katılım sağlayacak olan KOBİ'lere ilişkin katılım teyidinin en geç 14 Mart 2019 tarihine kadar [email protected]  iletilmesi gerekmektedir.

Bilgilerinize sunarız.