I. Uluslararası X. Ulusal İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Kongresi

14 Mart 2019

Tarih     :13/03/2019

Sayı       :2512

İlgi: TMMOB Makine Mühendisleri Odası Adana Şubesi’nin 14.02.2019 tarihli ve 61.4/150 sayılı yazısı

İlgi kayıtlı yazıda, TMMOB Makine Mühendisleri Odası Adana Şubesi tarafından 23-26 Ekim 2019 tarihlerinde, Çukurova Üniversitesi Mithat ÖZSAN Amfisinde, I. Uluslararası, X. Ulusal İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Kongresi yapılacağı bildirilmiştir.

İşyerlerindeki koşullar nedeniyle çalışanlar iş kazasına uğramakta, meslek hastalıklarına yakalanmaktadır. İşçi sağlığı ve iş güvenliği, bütün çalışanları ilgilendiren, çalışma yaşamının en temel unsurlarından biridir. İşçi sağlığı ve iş güvenliğindeki temel amaç; sağlıklı ve güvenli bir çalışma ortamının sağlanmasıdır. Çalışanların sağlığına zarar verebilecek hususların önceden belirlenerek gereken önlemlerin alınması, iş kazası geçirmeden, meslek hastalıklarına yakalanmadan, rahat ve güvenli bir ortamda çalışmalarının sağlanmasıdır. Bir başka ifadeyle; işyerinde meydana gelebilecek iş kazası ve meslek hastalıkları gibi her türlü riske karşı gerekli ve yeterli tedbirleri alınması, çalışanların ruhsal ve bedensel sağlıklarının korunması ve üretimin devamlılığının sağlanmasıdır.

Bilgilerinize sunarız.