Avusturya Ankara Büyükelçisi Ticari Ataşesi Dr. Christian MAIER´den Çorlu TSO´ya Ziyaret

20 Eylül 2012
Avusturya Ankara Büyükelçisi Ticari Ataşesi Dr. Christian MAIER'den Çorlu TSO'ya Ziyaret

Avusturya Ankara Büyükelçisi Ticari Ataşesi Dr. Christian MAIER  20 Eylül 2012 Perşembe günü Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası'na ziyarette bulundu.

Avusturya Ankara Büyükelçisi Ticari Ataşesi Dr. Christian MAIER; Çorlu TSO Yönetim Kurulu  Başkanı İsmail Güleroğlu,  Yönetim Kurulu Üyeleri;Mehmet Ağu,  Ali Rıza Fındıcak, Meclis Üyeleri; Ekrem Küçük, Yavuz Uylaş, Mustafa Filiz,  Eyüp Çatalkaya ve  Ahmet Kazanlı tarafından ağırlandılar.

Türkiye ve Avusturya arasındaki ticari ilişkiler hakkında bilgiler veren Çorlu TSO Başkanı İsmail Güleroğlu; "Türkiye'nin geçen yıl Avusturya'ya yaptığı ihracat, bir önceki yıla göre yüzde 26'lık artışla 1,05 milyar dolara ulaştı. Bu dönemde Avusturya'nın Türkiye'ye ihracatı ise 1,73 milyar dolar oldu. Avusturya, Türkiye'nin ihracatında 32'nci, ithalatında ise 29'uncu sırada yer aldı. 2002-2011 yılları arasında Avusturya'dan Türkiye'ye yapılan yatırım tutarı 6,9 milyar dolar seviyesine ulaştı. 2012 yılının ilk yarısında Avusturya'dan Türkiye'ye gelen yatırım tutarı 1 milyar 384 milyon dolar oldu. Hali hazırda, Türkiye'de 2012 yılı itibariyle  618  Avusturyalı firma faaliyet göstermektedir. Bu firmalardan üç adedi odamıza kayıtlıdır. Umarım bu ve benzeri  ziyaretler vasıtasıyla bölgemizde aktif olarak faaliyet gösterecek olan Avusturyalı yatırmcı sayısı artacaktır. Türkiye ve Avusturya arasındaki işbirliklerinin geliştirilmesi hükümetlerimiz için olduğu gibi bizler için de öncelikli hedefler arasında yer almaktadır" dedi.

Avusturya Ankara Büyükelçisi Ticari Ataşesi Dr. Christian MAIER konuşmasında; "Çorluya ilk kez geliyorum. Şehrinizi çok güzel buldum. Bu tür ziyaretlerin Avusturya - Türkiye ekonomik ilişkilerini canlandıracağını düşünüyorum. Son üç yılda Avusturya Türkiye'de ki yaptığı yatırım olanaklarını arttırdı. Hedefimiz bu yatırımları daha da arttırmaktır. Bu tür ziyaretlerin  iki ülke arasındaki işbirliklerinin gelişmesine katkı sağlayacağına inanıyorum"dedi.

Çorlu TSO Başkanı İsmail Güleroğlu; Odamızı ziyaret eden Avusturya Ankara Büyükelçisi Ticari Ataşesi Dr. Christian MAIER'e günün anısına bir hatıra tabağı takdim etti.