18 Nisan 2019
Bir Fikrim Var Yarışması Tekirdağ Finali Çorlu´da Gerçekleşti

Trakya Kalkınma Ajansı, Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlükleri işbirliğinde gerçekleştirilen Bir Fikrim Var Proje Yarışması’nın Tekirdağ Finali 18 Nisan 2019 Perşembe günü Çorlu Halk Eğitim Merkezi’nde gerçekleşti.

Yönetim Kurulu Başkanımız İzzet Volkan’ın iştirak ettiği final programına; Marmarereğlisi Kaymakamı Sıdkı Zehin, Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, Çorlu Meslek Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Tuncay Gümüş, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin ve Kalkınma Ajansı Yetkilileri Çorlu Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Gülen ve Müdür Yardımcıları, Çorlu Yeni Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Zeki Dobrucalı, Okul Müdürleri ve İdari Kadroları, Öğrenciler ve Basın Mensupları katılımda bulundular.

Yarışmanın Trakya’da Proje Kültürünün Gelişmesine Önemli Faydası Vardır

Yarışmanın açılışında bir konuşma yapan Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin yarışmanın Trakya’da proje kültürünün gelişmesine önemli faydası olduğunu söyledi. Şahin konuşmasında şunlara değindi:” Fikirlerin gelecek kuşaklara aktarılması için gayret gösteriyoruz ve Ajans olarak her türlü desteği veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz. Bu projeyi daha evvel Tekirdağ’da uyguladık. Gördük ki destek verildiğinde gençlerimizden oldukça parlak fikir ve projeler ortaya çıkıyor. Bu yılda projeyi Trakya geneline yaymaya karar verdik. Bu kapsamda da Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüklerimiz ile protokoller imzaladık. ‘’Bir Fikrim Var’’ Projesi Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli illerinde ortaöğretim kurumlarında öğrenim gören öğrencilerimizi kapsıyor. Bölgemizde ortaöğrenim kurumlarının yeni proje fikirlerini hayata geçirecek ve proje kültürünün oluşmasını sağlayacak böylesine anlamlı bir organizasyona destek vermekten ötürü Ajans olarak çok mutluyuz. Ben projenin tüm süreçlerinde emeği geçen herkese teşekkür ediyor ve Bölgemize hayırlı olmasını diliyorum“

Eğitim Camiası ile Sanayicileri Her Platformda Buluşturmamız Gerekiyor

Yarışmayla ilgili açıklamada bulunan Yönetim Kurulu Başkanımız İzzet Volkan; “Burada oluşacak proje fikirleri, ayakları yere basan prototiplere dönüşecek. Eğitim camiası ile sanayicileri buluşturduğumuz her platformda temel hedefimiz piyasanın ihtiyaçlarını gerçekten doğru analiz edebilen, uygulanabilir proje çıktıları olmasıdır. Burada öğretmen ve öğrencilerimize düşen en büyük sorumluluk ihtiyaçları iyi analiz etmek ve doğru çözümler üretmektir. Yarışmada dereceye giren ve giremeyen, tüm proje sahibi öğrencilerimizi ve öğretmenlerini tebrik ediyor ve çabalarımızın amacına hizmet etmesini diliyorum” dedi.

Bir Fikrim Var yarışmasının Tekirdağ finalinde birinciliği Nöbetçi Ateş Ölçer projesiyle Kadriye Nazif Gölge ÇPL, ikinciliği Bir Damla’da Sen Kurtar projesiyle Ç.Köy Halit Narin M.T.A.L, üçüncülüğü ise Otokontrollü Trafik Işıkları projesiyle Hüsniye Hanım M.T.AL aldı.

Program sonrası Proje Sergisinin açılışı gerçekleştirildi.

HABER GÖRSELLERİ