18 Nisan 2019
Çorlu TSO Akademi´de Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi Anlatıldı

Çorlu TSO Akademi tarafından gerçekleşen eğitim ve seminerler kapsamında 18 Nisan 2019 Perşembe günü TSE Eğitmeni Dr. Cahit Atlı’nın sunumlarıyla “TS EN ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi” gerçekleşti.

Odamız Kuzey Eğitim Salonu’nda gerçekleşen eğitimde; Kapsam, Atıf yapılan standardlar ve/veya dökümanlar, Terimler ve tarifler, Kılavuzluk prensipleri, Şikayetleri ele alma çerçevesi, Planlama ve tasarım, Şikayetleri ele alma prosesinin çalıştırılması, Sürdürme veya iyileştirme konularına katılımcılara bilgiler aktarıldı.

Eğitimle ilgili açıklamada bulunan Yönetim Kurulu Başkanımız İzzet Volkan; “Geleneksel metotlarla müşteri beklentilerini karşılamaya çalışmak günümüzde artık yeterli olamamaktadır. Müşteri beklentilerinin artması ve pazar payının giderek küçülmesinden dolayı kuruluşlar müşteri memnuniyeti proseslerini oluşturmakta ve yönetmekte zorlanmaya başlamışlardır. ISO 10002; Müşteri şikayeti ile karşılaşılan durumlarda kuruluşlara nasıl davranmaları gerektiğine dair yol gösterir, Kuruluşlara, müşteri ile yaşanan bir olay sonrasında "özür" dilememiz yeterli mi, yoksa telafi etmek için tazminat ödemek de dahil olmak üzere daha büyük bir faaliyet mi planlamamız gerektiğine dair rehberlik eder, Müşteri ile yaşanan problemlerin en adil şekilde ele alınmasını sağlar ve Şikayetlerden ders çıkarılarak iyileştirmeye açık alanların tespit edilmesini sağlar” dedi.

HABER GÖRSELLERİ