Bulgaristan Şumen Belediyesi ve Beraberindeki Heyet Çorlu TSO´ya Ziyarette Bulundular

22 Haziran 2012
Bulgaristan Şumen Belediyesi ve Beraberindeki Heyet Çorlu TSO'ya Ziyarette Bulundular

Bulgaristan Şumen Belediyesi'nin sınırları dahilindeki yatırım imkanlarını, ekonomik olarak ilgilenen türk dinleyici kitlesine sunmak ve bu konular üzerinde iş görüşmeleri geliştirmek üzere, Bulgaristan Şumen Heyeti 22 Haziran 2012 Cuma günü Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası'na ziyarette bulundular.

Şumen Belediye Başkanı  Krasimir Kostov, İstanbul Bulgaristan Başkonsolosluğu  Politik İlişkiler Müsteşarı  Slav GEVRENOV, Ekonomi İlişkiler Müsteşarı  Ognyan Ivanov, Endüstri Park Shumen A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Nikolay Tonchev ve beraberindeki heyet; şehrin yeni endüstriyel, ticari ve lojistik merkez inşasının tanıtılması, yatırım fırsatları, sektörler, fiyatlar konularında  bilgiler verdiler.

Çorlu TSO Başkanı İsmail Güleroğlu; "Türkiye ve Bulgaristan arasındaki  işbirliklerinin geliştirilmesi, Hükümetlerimiz için olduğu gibi, bizler içinde öncelikli hedefler arasında yer almaktadır. Dünyanın yeni bir değişim sürecine girdiği bu dönemde fırsatları iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Hedefimizi net olarak belirlemeliyiz. Komşunla ilişkilerini geliştirmeden, uzaklarda rekabet edemezsin. Bulgaristan ile olan  ticaretimizi  en azından iki katına çıkarmamız gerekir. Bu hedef etrafında hep birlikte kenetlenmeliyiz. İşte bu nedenle önümüzdeki süreç çok kıymetli. Aramızdaki  işbirliğini kuvvetlendirmek zorundayız. Daha fazla ticaret ve yatırım yapmak zorundayız. Üretim ve ticaret olmadan halkların zenginliğini sağlayamayız. Çünkü biz inanıyoruz ki, ticaret arttıkça zenginlik artar, zenginlik arttıkça ve paylaşıldıkça huzur iklimi doğar. Bu tür ziyaretler; büyük fırsatlara dönüştürülmelidir. Bu ziyaretin bölgesel organizasyonlar arası  iletişimi geliştirmeye vesile olmasını ve bölgesel işbirliğinin gelişmesine katkıda bulunmasını temenni ediyorum. Bölgesel oluşumlar ve birlikler arasındaki işbirliği bize her zaman daha fazla güç ve işbirliği alanı sağlayacaktır. Bu ortaklıkların bizlere çok daha fazla dinamizm ve işbirliği fırsatlanı yaratacağına inanıyorum"dedi.

Bulgaristan Şumen Heyeti; Çorlu TSO Yönetim Kurulu  Başkanı İsmail Güleroğlu,   Başkan Yardımcısı Levent Bormalı, Meclis Üyeleri; Ahmet Kazanlı, Eyüp Çatalkaya,  Sefer Karataş, Mustafa Filiz, Ekrem Küçük ve  Atilla Gaygusuzoğlu tarafından ağırlandılar.