Sanayide Atık Yönetimi Çalıştayı Gerçekleşti

6 Haziran 2012
Sanayide Atık Yönetimi  Çalıştayı Gerçekleşti

5 Haziran Dünya Çevre Günü münasebetiyle gerçekleştirilen "Sanayide Atık Yönetimi" Çalıştayı 06 Haziran 2012 Çarşamba günü Odamız Konferans Salonu'nda gerçekleşti.

Toplantıda Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca düzenlenen Türkiye'nin En Temiz Sanayi Tesisi yarışmasının İl değerlendirmesinde başarılı bulunan Opet Petrolcülük A.Ş.,  Özen Mensucat A.Ş., YKK Metal ve Plastik Ürünleri A.Ş. temsilcileri işletmelerinde uygulanan çevre yönetim sistemleri, Çorlu Deri OSB ve Çerkezköy OSB Müdürlükleri de bölgelerinde uygulanan çevre yönetim sistemleri hakkında bilgi ve paylaşımda bulundular.

Toplantıda, Çevre mevzuatının önemli bir kısmının atık yönetimine ilişkin yasal düzenlemelerin oluşturduğu, bu düzenlemelerin bir anlamda sanayicimize yardımcı olup yol gösterdiği hakkında bilgiler verildi. Ayrıca, sanayici atıklarının tanımlaması yapılarak, miktar ve özellikler bilinirse yönetim planlarıyla alt yapının oluşturulduğu ve hem çevrenin korunması  hemde  atık bertaraf maliyetlerinin düşürülmesine imkan sağladığı hakkında  bilgiler verildi.