30 Temmuz 2019
2. Çorlu Alışveriş Fuarı ve 12.Tarım Fuarı Kapılarını Açtı

Türkiye’nin en büyük açık hava fuarlarından biri olan ve her yıl ülkemizin çeşitli yerlerinden 300 binden fazla ziyaretçiyi Çorlu’ya çeken Tarım Fuarı ve 2.Çorlu Trakya Balkan Ülkeleri Hazır Giyim Ev Tekstili Kültür ve Turizm Fuarı kapılarını açtı.

BÖLGEMIZ İÇİN, ÜLKEMİZ İÇİN DURMADAN ÇALIŞACAĞIZ

Düzenlenen programda konuşan Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası (Çorlu TSO) Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan, yaptığı konuşmada “Bugün ikincisini düzenlediğimiz ÇAF başta olmak üzere 4 Ulusal çapta fuarımızın açılışını yapıyoruz. Bölge ekonomimize geçmişte olduğu gibi bugünde ekonomik değer katacağına inandığım bu fuarların hayırlı olmasını diliyorum. Çorlu'da birlik ve beraberliğimizin göstergesi olan Çorlu Alışveriş Fuarımız Çorlu’daki kurum ve kuruluşların, sivil toplum örgütlerinin, üyelerimizin ve halkımızın söz konusu Çorlu olunca birlik ve beraberlik içinde olduğunu her kesime kanıtlayan bir organizasyon olmuştur.  Çorlu Alışveriş Fuarı, sadece ekonomik değil, kültürel anlamda da Çorlu’yu tanıtan, yurt içi ve yurt dışından çok sayıda yerli ve yabancı ziyaretçiyi ağırlayacak bir festivaldir. Çorlu Alışveriş Fuarı bölgemizin yapısı itibarı ile birçok sektörü ve her boyuttan işletmemizi içinde barındırmakta. En küçük ölçekteki işletmemizden, büyük kurumsal şirketlere, yerel esnafımızdan uluslararası firmalara, tarımdan tekstile, gıdadan hizmet sektörüne kadar yaklaşık 200 firma 600 marka bugün Çorlu’da bizler ile birlikte fuarımıza eşlik ediyor. Fuarımızda 121 firmamız KOSGEB desteğinden faydalanmakta. Bu firmalarımızın faydalandığı KOSGEB desteği 300 bin TL’nin üzerinde. Bu nedenle bölgemiz firmalarına verdiği destekten dolayı KOSGEB’e de huzurunuzda teşekkür etmek istiyorum. Fuar çözüm ortağımızdan edindiğimiz bilgilere göre ÇAF tarafında 200 adet çadırın yaklaşık %83’lük kısmı yerel firmaların ve STK’larımızın. ÇAF tarafında yaratılan hacim ile 40 bin TL tutarında destek ÇESAV hesabına Devlet Hastanemize solunum cihazı alımı için aktarılmıştır. Bu desteklerinden dolayı tüm katılımcılara teşekkür ediyor, fuarın kendilerine bol kazanç getirmesini diliyorum. Başkanlığını yürüttüğüm Çorlu Ticaret ve Sanayi Odamız adına bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da çok daha fazla gayret ile bölgemiz için, ülkemiz için durmadan çalışmaya ve üretmeye devam edeceğiz” dedi.

Açılış törenine Tekirdağ Vali Yardımcısı Şahin Aslan, Çorlu Kaymakamı Vekili ve Marmara Ereğlisi Kaymakamı Sıdkı Zehin, CHP Tekirdağ Milletvekilleri Candan Yüceer ve İlhami Özcan Aygun, CHP Kırklareli Milletvekili Türabi Kayan, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Çorlu Belediye Başkan Yardımcıları, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Günay, Bulgaristan Edirne Konsolosu Radoslava Kafedjiyska, Bulgaristan Kaplıcalar Belediye Başkanı Mümin İskender, siyasi parti il - ilçe başkan ve temsilcileri, oda başkanları, sivil toplum kuruluşları, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, fuar paydaşları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan, Meclis Başkanı Erdim Noyan, Meclis ve Komite Üyeleri de törenin açılışına iştirak ettiler.

Açılış töreninin ardından protokol üyeleri stantları ziyaret ederek incelemelerde bulundular.

Çorlu TSO Standını ziyaret eden üyeler “Üye Kimlik Kartlarını” teslim alarak indirim fırsatlarından yararlandılar.

HABER GÖRSELLERİ