Çorlu TSO´dan Mesleki Eğitime Büyük Destek

5 Ağustos 2019
Çorlu TSO´dan Mesleki Eğitime Büyük Destek

Bölgemizdeki imalat sanayinde mesleki eğitimin geliştirilmesi ve mevcut eğitim ortamlarının güncellenmesi amacıyla başvurusu yapılan 3 projemiz Trakya Kalkınma Ajansı’ndan destek almaya hak kazandı.

Odamızın Namık Kemal Üniversitesi Çorlu Meslek Yüksekokulu, Çorlu Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Mehmet Rüştü Uzel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile ortak hazırladığı 3 projenin bölgemiz imalat sanayine ve bölgedeki nitelikli istihdamın artmasına katkı sağlayacağını vurgulayan Yönetim Kurulu Başkanımız İzzet Volkan: “Toplam bütçesi yaklaşık 771.596,00 TL olan 3 projemiz Trakya Kalkınma Ajansı’ndan destek almaya hak kazandı. Okullarımızda özellikle yeni atölyelerin oluşturulması, sanal gerçeklik ile modellemeler yapılması ve Mesleki Kariyer Merkezleri oluşturulması amacıyla ortaklaşa hazırladığımız 3 projemiz ile bölgedeki eğitim kalitesinin artırılması ve üye firmalarımıza nitelikli ara eleman yetiştirilmesine katkıda bulunacağız. Bu projeler Odamız için büyük bir övünç kaynağı olacaktır. Eğitime desteğe hız kesmeden devam etmeyi planlıyoruz. Bu projeler kapsamında okullarımızda yeni modern atölyeler kurulacak ve günümüz teknolojisinde kullanılan en üst donanımlar ile öğrencilerimiz eğitim alacaklardır. Bu vesileyle bölgemizde çok daha nitelikli personeller yetişecek ve firmalarımıza, bölgemize ve ülkemize hizmet edeceklerdir. Ayrıca kurulacak olan kariyer merkezleri ile öğrencilerimizin meslek seçimlerinde niteliklerine göre tercih yapma imkanları sağlanacak ve mesleki yeterlilik ve belgelendirme hususlarında da hem öğrencilerimize hem de firmalarımıza yardımcı olacağız” diye konuştu.