Odamızdan İstihdama Büyük Destek

18 Eylül 2019
Odamızdan İstihdama Büyük Destek

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası, İŞKUR, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezi ve Penti firması arasında yapılan “Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme İş Birliği Protokolü” kapsamında işsiz vatandaşlara yönelik düzenlenen eğitimler sonucunda sertifika almaya hak kazanan 87 kursiyere belgeleri verildi.

87 Vatandaşımızı 5 Farklı Meslekte Eğiterek İş Başı Yapmalarını Sağladık

Yapılan uygulama sonrasında 87 vatandaşın iş sahibi olduğunu belirten Yönetim Kurulu Başkanımız İzzet Volkan, “Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme İş Birliği Protokolü TOBB ve İŞKUR arasında yapılan bir çalışma . Amacımız işsiz vatandaşlarımıza meslek eğitimi verip onların istihdam edilmesini sağlamak. Bizler Çorlu’da özellikle uzun süre işsiz olan vatandaşlarımızın meslek kazanması ve firmalarda iş başı yapmaları için destek sağladık. Şu anda 87 vatandaşımızı 5 farklı meslekte eğiterek iş başı yapmalarını sağladık. Bu süreci de aynı zamanda işsizlik fonundan destekledik. Söz konusu meslekler dikiş makinesi, son ütücülük, paketleme ve kalite kontrol alanlarıydı. Bunlar da özellikle bölgemizde tekstil sektöründe ihtiyaç duyulan meslek dalları. Üye firmalarımızın da bu protokol kapsamında istihdama destek olmasını bekliyoruz. Farklı sektörlerden farklı mesleklerde ve modüllerde eğitimler açılıp, istihdam sağlanabiliyor. MEGİP kapsamında bu desteklerden firmalarımız yararlanabilir.” diye konuştu.