Vagon ve Lokomotif Sektörü İş Forumu ve İkili İş Görüşmeleri Daveti

30 Eylül 2019

Tarih     :30/09/2019

İlgi: Trakya Kalkınma Ajansı’nın 26.09.2019 tarihli ve 16256556-153.00-E.1004 sayılı yazısı

İlgi kayıtlı yazıda, Tekirdağ Valimiz Sayın Aziz YILDIRIM’ın himayelerinde, Trakya Kalkınma Ajansı ve Tekirdağ Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü’nün koordinasyonunda, Odamız ve Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde, vagon ve lokomotif üreten ulusal firmaların Bölgemizde bulunan firmalar ile ikili iş görüşmeler yapması amacıyla bir iş forumu gerçekleştirileceği bildirilmiştir.

Çalışmaları süren Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Hattı Projesi, Çin’den Avrupa ve Afrika’ya uzanan ülkemizden geçen Yeni İpek Yolu Projesi (China’s Belt and Route Initiative), şehirlerimizde/şehirlerarasında artan raylı ulaşım sistemleri ve bunlara dönük satın almalar dikkate alındığında, sektörün geleceği daha net anlaşılmaktadır. Bu bağlamda Trakya Kalkınma Ajansı ve Tekirdağ Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü bu girişime öncülük ederek Bölgemizdeki üreticiler ile sektör temsilcilerini bir araya getirmek için iş forumu yapmaya karar vermiştir.

İş Forumuna Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğü, Türkiye Lokomotif Sanayi A.Ş. , Türkiye Vagon Sanayi A.Ş. , Durmazlar Makine Sanayi ve Ticaret A.Ş., TI Vagon A.Ş. gibi büyük üreticiler katılacaktır. Forum kapsamında söz konusu üreticiler tanıtım sunumları yapacak, talep ettikleri parçalar ve Trakyalı tedarikçiler ile işbirliği imkanlarını ortaya koyacak ve bölgemiz firmaları ile bire bir görüşme yapacaktır.

Söz konusu İş Forumu ve İkili İş Görüşmeleri 03.10.2019 tarihinde Çorlu Hilton Otelde gerçekleştirilecek olup kayıt için Nilay Taylan, [email protected] ,iletişim:444 6 100 iletişime geçilmesi gerekmektedir.

14:00-14:30 Açılış Konuşmaları

14:30-15:15 Firma Sunumları