AK Parti Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi Çorlu TSO Olağanüstü Meclis Toplantısına İştirak Etti

12 Mart 2012

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı Üyesi ve Adalet ve Kalkınma Partisi Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi ve Tekirdağ Vali Yardımcısı Mustafa MASATLI  09 Mart 2012 Cuma günü gerçekleştirilen Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Olağanüstü Meclis Toplantısına iştirak etti.

Manevi yönden farklı bir duygu içerisinde olduğunu belirten TBMM Başkanlık Divanı Üyesi ve AK Parti Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi; "Çorlu TSO'nun Olağanüstü Meclis Toplantısına katılıp sizlerle beraber ailemin içerisinde olmak beni mutlu etti. Burası benim evim"dedi.

Çorlu TSO  ekonomi ve üye sayısı bakımından Türkiye'nin büyük odalarından biri. Bugün beni en çok mutlu eden  konu da  Islah OSB'ler konusudur. Çünkü Tekirdağ, Çorlu dediğimizde en önemli konulardan birisi çevre kirliliği ve çevre kirliliğinin yanı sıra sanayicilerimizin işlerinin daha iyiye gitmesi anlamında Organize Sanayi Bölgelerine  sağlanan haklardan faydalanılamaması ve sanayicilerle birlikte çalışan tedarikçilerinde bundan etkilenmesiydi. Torba kanununu ile bu hakkı elde ettik. Sayın Valimize  hepinizin huzurunda teşekkür ediyorum. Bu konuyu kendi özelinde çok büyük hassasiyetle yürüttü. Kanun çıktıktan sonra o kadar hazırlıklıydık ki hiç zaman kaybetmedik. Bütün çalışmalar rutin bir şekilde devam etti. Bugünde Bakanlığımız tarafından kabul edilen Velimeşeyi konuşuyoruz. Islah OSB'ler büyük bir hızla ilerliyor. Çevre konusunda artık daha rahat eder hale geleceğiz. Sanayicimizde maliyetleri anlamında hak ettikleri yeri bulacaklar. Bunlardaki gelişmede tedarikçilere ve ekonomiye katkı sağlayacak. Yaptığım görevler neticesinde ilimizin, ilçemizin sorunlarına vakıftım. Bunlarla ilgili çalışmalara başladık. Birtakım olumlu sonuçlar aldık. Gelişmeler oldu. Eksikliğini duyduğumuz konularda proje aşamasına geldik. Bunlardan biri de Adalet Sarayının yapılmasının planlandığı yerde birtakım şikayetler vardı. Çorlu'nun gelişim noktasında ihtiyaç veremeyeceği söyleniyordu. Bakanlığımız bu konuyla ilgili bir çalışma yaptı. Yeni yapılan Devlet Hastanesinin yanında  yaklaşık 35 dönümlük ulaşımı rahat olan bir arazi Adliye Sarayı yapılmak üzere onaylandı. Ekonominin ve  ticaretin  yoğun olduğu bölgemizde Sosyal Güvenlik Merkezi bizim için çok önemli bir konu. Balıkçılar durağı olarak bilinen köşe arazide bu yıl içerisinde Sosyal Güvenlik Kurumu binasının temelini atmış olacağızOkullarımız planlara alındı. Bölgemizde  ihtiyaç duyulan yerlere okullarımız yapılacak. Çorlu'da halkın ve Sivil Toplum Kuruluşlarının nabzını tutup eksik olan konularda fikir birliği yapıp bunların üzerine gitmeye devam edeceğiz. Bundan sonra daha sık bir araya geleceğiz. Sizlerin önerilerini alacağız. Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Güleroğlu' nun üzerinde durduğu önemli bir konu var. Çorlu'da Üniversite olması konusu. Çorlu'da İşletme Fakültesi var. Farklı bir fakültenin olması da bölgemize canlılık katacaktır. Bu konudaki görüşmelerimizi Rektörümüzle yapıyoruz. İnşallah en kısa zamanda bir sonuç alırız. Çorlu TSO olarak yapmış olduğunuz tespitler ve sizlerden gelecek olan projelere destek vermek başlıca görevimizdir" dedi.

Çorlu TSO Meclis Başkanı İhsan ERİK; "Odamız Yönetim Kurulu Başkanıyken yaptığı faaliyetler, önderlik ettiği çalışmalarla başarılar elde eden  Milletvekilimizin Yüce Türkiye Büyük Millet Meclisimizin Başkanlık Divanı Üyeleri ve Milletvekilleri her zaman olduğu gibi bugünde gurur vermektedir. Meclisimiz bugün olağanüstü toplandı. Gündemimizde Islah OSB'lerimizden biri var. Sayın Milletvekilimiz Özlem Yemişçi odamız başkanıyken bölgemizde Islah OSB'ler için öncülük etmiş  çalışmaların başlamasına vesile olmuştur. Kendisine odamız bölgemiz ve sanayicimiz adına teşekkür ediyorum" dedi.

Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Güleroğlu; " Sayın Milletvekilimiz Özlem Yemişçiyi içimizden birisi olarak  burada görmek hepimizi mutlu etti. Bizler Çorlu TSO olarak küçük bir heyetle birlikte kendilerine ziyaret gerçekleştirmiştik. Bundan sonraki süreçte ziyaretlerimizi daha da sıklaştıracağız. Zaman, zaman kendileriyle Çorluyla alakalı çeşitli konularda istişareler halindeyiz. Bugün Velimeşe Islah OSB'nin kararını alacağız. Meclis Toplantısında kendisinin de yer alması beni ayrıca geçmişe götürdü. Vekilimizin oda başkanlığı döneminde  ben Yönetim Kurulu Üyesiydim. Benim gibi diğer Yönetim Kurulu arkadaşlarımda gündeme büyük bir cesaretle  gerçekleşmesi zor olan işleri bile getirmeyi cesaret ettik. Bunların sonuçlarını bugün alıyoruz. Islah OSB konusunu enine boyuna tartışıp bölgenin geleceği açısından  da olmazsa olmazlarından birisi olduğunun kanaatine vardık. Almış olduğumuz kararlarla  bir yılın sonunda Vali Yardımcımız Mustafa Masatlı'nın da katkısı hiçbir zaman inkar edilemez. Kendilerine teşekkür ediyorum. Kendisi  bu işi bireysel bir iş gibi sahiplendi. Her zaman yönlendirici oldu. Çorlu bu birlikteliği sergilediği sürece istediklerini alacaktır. Çorlu, Tekirdağ vergisinin %46'sını veren bir bölge olarak  aslında yatırımları birinci derece hak eden bir ilçedir. Bunun için birlik ve beraberlik içerisinde Çorlumuz için gerekli mücadeleleri  veriyoruz.  Bu çalışmaları elbirliğiyle sürdürürsek Çorlu bugüne kadar geç kalmış, ama bugün almaya başlamış haklarını daha da yukarıya taşıyacaktır" dedi.