Türk Kırgız İş Forumu

12 Kasım 2019

İlgi: TOBB’nin 02.11.2019 tarih ve 10978 sayılı yazısı

İlgide kayıtlı yazıda, Türkiye Kırgız Cumhuriyeti 9. Dönem Karma Ekonomik Komisyon Toplantısı vesilesiyle  Türk – Kırgız İş Forumu düzenleyecektir. 22 Kasım 2019 tarihinde Birlik Merkezinde  gerçekleştirilecek "İş Forumuna", Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sn. Fuat Oktay ve Kırgız Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Sn. Kubatbek Boronov iştirak ederek, katılımcılara hitap edecektir.

Türkiye ve Kırgızistan arasındaki ticaret hacminin, ülke ekonomisinin büyüyeceği beklentilerine dayanarak yakın bir dönemde 1 milyar dolar seviyesine çıkartılması hedeflenmektedir.2018 yılında Kırgızistan'a ihracatımız bir önceki yıla göre % 9,8 oranında artmış ve 377,2 milyon dolar seviyesinde gerçekleşmiştir. Kırgızistan'da ulaştırma altyapısı, telekomünikasyon, hidroelektrik, hidrokarbon sanayi, mineral, metal ve kıymetli taş madenciliği, tekstil, gıda işleme, tarım (buğday, tütün, bakliyat v.s.) ambalaj sanayi ve turizm sektörlerinde yatırım olanakları bulunmaktadır.

Taslak Programı ekte sunulan söz konusu İş Forumuna katılım için firma temsilcilerinin kirgizistan.tobb.org.tr adresinde yer alan başvuru formunu doldurduktan son katılım teyitlerinin en geç 20 Kasım 2019 tarihine kadar TOBB'a ([email protected]) bildirmeleri gerekmektedir.

Bilgilerinize sunarız.