"Her KOBİ´ye Bir Proje" Başvurusu Onaylandı

26 Nisan 2012
"Her KOBİ´ye Bir Proje" Başvurusu Onaylandı
Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası tarafından hazırlanan  "Her KOBİ'ye Bir Proje" başvurusu T.C. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) tarafından onaylandı.

Projenin imza protokolü;  26 Nisan 2012 Perşembe günü KOSGEB Tekirdağ İl Müdürü Özay Cebeci, Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Güleroğlu, Yönetim Kurulu Üyesi Serkan Ercili ve  KOSGEB yetkililerinin  katılımlarıyla gerçekleşti.

Çorlu TSO Başkanı İsmail Güleroğlu yaptığı konuşmada; " Önce kurum olarak bizler projeler üreteceğiz ki, üyelerimiz de bizlerden feyz alarak projeler hazırlasınlar, yeni projeler üretsinler. Her KOBİ'ye  Bir Proje kapsamında oda personelimiz aktif bir şekilde çalıştılar. KOSGEB Tekirdağ İl Müdürümüz Özay Cebeci de bizleri destekledi. Projemizin Trakya bölgesinde bir ilk olma özelliği  de var. Proje Trakya bölgesindeki ilk kurumsal proje oluyor. Çorlu TSO ilklere imza atmaya, lider oda olduğunu göstermeye devam ediyor. Bu işin bir ekip işi olduğunun  bilincindeyiz. Bu nedenle projenin hazırlanmasında emeği geçen Oda personeline, proje konusunda destek veren KOSGEB yöneticilerine ve  Çorlu TSO'da birlikte görev aldığımız Yönetim Kurulu Üyelerine  teşekkür ediyorum" dedi.

Proje ile ilgili olarak da bilgiler veren Çorlu TSO Başkanı İsmail Güleroğlu "Proje  kapsamında Oda üyelerimizden 100 KOBİ'ye eğitim verilecek. Eğitimler sonunda üyelerimiz proje hazırlayabilecek hale gelecekler.  Üretecekleri ve yazacakları projelerde de kendilerine yardımcı olacağız. KOBİ'lerimizin bu eğitimleri sonunda hazırlayacakları projelerin kabul edilmesi ile üyelerimize ek kaynak yaratılmış olacak" dedi.

Çorlu TSO tarafından hazırlanan ve onaylanan Her KOBİ'ye Bir Proje adlı projenin KOSGEB'in tematik projeleri kapsamında yer aldığını belirten KOSGEB Tekirdağ İl Müdürü Özay Cebeci ise konuşmasında "KOBİ'lerin proje yapmasına yönelik olarak hazırlanan proje onaylandı ve bu bölgemizde bir ilk oldu. İlkler her zaman için önemlidir. Çorlu TSO'nun hazırladığı bu projenin diğer odalara da cesaret vereceğini düşünüyoruz. Çorlu TSO'ya ve vizyoner başkanına hazırladıkları projeden ötürü teşekkür ediyoruz. Odaların KOBİ'ler için yaptıkları projeleri destekliyoruz. Çorlu TSO projesini yaptı, diğer odalardan da projeler  bekliyoruz. Projede 100 KOBİ'ye  eğitim verilecek ve 30'unun projesi onaylanacak şeklinde tasarlandı. Bu tip projelerle KOBİ'lerin kaynak bulması hedefleniyor" dedi.