Tekirdağ Vergi Dairesi Başkanı´ndan 23. Vergi Haftası Sebebi ile Çorlu TSO´ya Ziyaret

28 Şubat 2012
Tekirdağ Vergi Dairesi Başkanı'ndan  23. Vergi Haftası Sebebi ile  Çorlu TSO'ya Ziyaret

Verginin, toplumun kalkınmasındaki ve ekonominin bünyesinde ki rolünün toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi ve vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlığının kamuoyuna kazandırılması, yarının büyükleri olacak çocuklarımız da vergi bilincinin oluşturulması amacıyla, bu yıl 23 üncüsü düzenlenen 27 Şubat - 4 Mart 2012 Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında, Tekirdağ Vergi Dairesi Başkanı Abdulkayyum KARAYEL, Gelir İdaresi Grup Müdürü Abdulhamit ATLI, Mükellef Hizmetleri Usul Müdürü Zeki KARAKAYA, Denetim ve Koordinasyon Müdürü Ali ÖZTÜRK, Çorlu Vergi Dairesi Müdürü Ali ÇAKIR ve İnsan Kaynakları Müdür V. Sibel KARAALİ  28  Şubat  2012 Salı günü  Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası'na  ziyarette bulundular.

Tekirdağ Vergi Dairesi Başkanı ve beraberindeki  heyet; Çorlu TSO Meclis Başkanı İhsan ERİK, Yönetim Kurulu Başkanı İsmail GÜLEROĞLU, Meclis Başkan Yardımcısı Necati YILDIZ, Yönetim Kurulu Üyeleri; Ali Rıza FINDICAK, Serkan ERCİLİ ve Tamer ALP tarafından ağırlandılar.

Cari Hesap Sistemiyle, KDV iadelerinde hızlandırma gelecek

Tekirdağ Vergi Dairesi Başkanı Abdulkayyum KARAYEL; "Her zaman olduğu gibi Çorlu'nun bizde özel bir yeri var. Çorlu gelir olarak ilçelerimiz arasında birinci sırada yer almaktadır. Sizlerle iyi bir haberi paylaşmak istiyorum. Cari Hesap dediğimiz yeni bir sistem oluşturmak üzereyiz. Geçmiş yıllarda devlet hesapları, tahakkuk, tahsilatlar ve  KDV dosyaları ayrıydı. Alacaklarınız bir başka yerde görünüyordu. Kesinleşmeden hesaplara girilmiyordu. Yeni cari hesap sistemiyle artık herşey bankalardaki hesaplar gibi olacak. Borçlarınızı ve alacaklarınızı görebileceksiniz. Bir düzeltme yapıldıysa  veya bir iade olduysa bunun neden kaynaklandığı gibi detaylar belli olacak. Bu cari hesapla birlite KDV iadelerinde bir hızlandırma gelecek. Mayıs ayı sonu itibariyle sitemizde bulundurduğumuz hazır formlarla müraacat edilebilecek. Formlar doldurulduktan sonra gerekli kontroller yapılıp işleme konulacak ve hemen mahsuplar yapılacak" dedi.

En çok vergi tahakkuk eden ilçe olmamız onur verici

Çorlu TSO Meclis Başkanı İhsan ERİK; "Devletin gelir sağlama işlevinin yanında  ekonomik ve sosyal amaçların elde edilmesinde  en önemli aracılardan biri olan vergi, bu özellikleri nedeniyle toplumun tüm kesimlerini ilgilendirmektedir. Dünya üzerinde gelişmiş ülkeler arasında  yer alamak ve gelecek nesillere mutlu yarınlar bırakmak amacıyla önemli bir hafta olan  23 üncü Vergi Haftanızı kutlarım diyerek; Tekirdağ  ilinde en çok vergi tahakkuk eden ilçe olmanın bizim için onur verici bir durumdur olduğunu belirtti.

Yeni Cari hesap sistemi bizim için önem arz etmektedir

Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmail GÜLEROĞLU; "Yeni Cari hesap sistemi bizim için önem arz etmektedir. Özellikle ihracat yapan Odamız üyelerinin en büyük sıkıntısı vergi iadeleriydi. Bu yeni sistemle mahsuplaşma imkanı doğacağı için bu sorun ortadan kalkmış olacak. Ayrıca Vergi Dairesinde yaşanan personel eksikliğinin giderilmesinin akabinde yaşanan tüm sıkıntıların sona ereceğine inanıyorum. 23. Vergi Haftanızı içtenlikle kutluyor, tüm kişi ve kuruluşlarımıza da kazançlarının bir bölümünü vergi olarak ödemelerinin mutluluğu içerisinde şahsınıza ve tüm çalışanlarınıza başarılar diliyorum" dedi.