Rüzgâr Santrallerinden Elektrik Üretimi ve Sanayi Tesislerinde Rüzgâr Enerjisi Semineri Çorlu TSO Akademi Tarafından Düzenlendi

24 Ocak 2020

Dünya’da ve Türkiye’de Nordex, Nordex Rüzgar Türbin Teknolojileri, Türkiye’de Rüzgar Enerjisi, Türkiye’de Lisanslı ve Lisanssız Rüzgar Türbin Uygulamaları, Yenilenebilir Enerji Mevzuat Bilgilendirilmesi, OSB’lerde Yenilenebilir Enerji Uygulamaları, Kendi Enerjisini Üreten Tesisler, Yenilenebilir Enerjide Finansman konularından sunumların gerçekleştiği “Rüzgâr Santrallerinden Elektrik Üretimi ve Sanayi Tesislerinde Rüzgâr Enerjisi Semineri” 24 Ocak 2020 Cuma günü Odamız Batı Eğitim Salonu’nda gerçekleşti.

Seminere Odamız Meclis Başkanı ve 3. Meslek Komite Üyesi Erdim Noyan katılım sağladı.

Noyan açılış konuşmasında; “Ülkemizde ve dünyada enerji sektörüne yapılan yatırımlar göz önüne alındığında enerjiyi verimli kullanmamızın ne kadar önemli olduğu açıkça görülmektedir. Rüzgar enerjisi ise çok yakın gelecekte yenilenebilir enerjinin ana kaynağı olacağına inandığımız bir enerji türüdür. Enerji verimliliği açısından baktığımızda ise; kömür, petrol, doğalgaz, nükleer enerji ve yenilenebilir enerjiden sonra “6. Yakıt” olarak değerlendirilmektedir. Bu sebepledir ki yoğunlaşması ve kullanılması önemle teşvik edilmelidir.Enerjide dışa bağımlılığı azaltmakta, doğal yolla elde edilmekte ve temiz olmasının yanında çevreye zararı yok denecek kadar az bir enerji türüdür. Bizler kurum olarak bölgemizdeki sanayi firmaları ve kobilerimizin enerji verimliliğini en üst düzeye çıkarmak ve hükümetimizin bu tasarruf politikalarına bölge olarak destek vermeyi planlamaktayız. ”İfadelerini kullandı.

Nordex Enerji A.Ş. Genel Müdürü Habib Babacan, Nordex Enerji A.Ş. Satış Müdürü Tuna Kerman ve Nordex Enerji A.Ş. Satış Mühendisi Yusuf Gökalp seminerde katılımcılara bilgiler verdiler.

HABER GÖRSELLERİ