“Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesi Programı” Semineri Odamızda Gerçekleşti

28 Ocak 2020
“Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesi Programı” Semineri Odamızda Gerçekleşti

Odamız tarafından düzenlenen  “Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesi Programı” Semineri 28 Ocak 2020  Salı günü  Batı Eğitim Salonu’nda gerçekleşti.

Seminerin açılış konuşmasını yapan  Peryön Trakya Şubesi ve Odamız 13. Meslek Komite Başkanı Özber Çetin; “ Vergi kanunlarına göre maliyenin ilgili birimlerine verilmekte olan muhtasar beyanname ile her ay SGK’ya verilmekte olan aylık prim ve hizmet belgelerinin tek başlıkta birleştirildiği ‘Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesi’ uygulamasına geçişten dolayı bu önemli konu ile ilgili bir seminer düzenlenmesinin gerektiğini düşündük. Değerli konuşmacılarımız konu hakkında bizlerle bilgilerini paylaşacaklar. Katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Seminerde Tekirdağ Çalışma ve İş Kurumu  Müdürü Yaşar Esen; İl Müdürlüğü’nün 2019 yılı faaliyetleri hakkında sunumunu gerçekleştirdi.

Yeminli Mali Müşavir Erhan Coşkun ve İş ve Sosyal Güvenlik Müşaviri Mustafa Baştaş; Muhtasar ve prim hizmet beyannamesi programı, MPHB’nin verilme zamanı, MPHB’nin elektronik ortamda nasıl verileceği, MPHB’nin hangi vergi dairesine verileceği, MPHB’nin kimler aracılığı ile verileceği, Tahakkukların nasıl onaylanacağı, MPHB sistemindeki diğer özellikli durumlar konularında katılımcılara bilgiler aktardılar.