Marmara Ereğlisi Islah OSB Komisyon Toplantısı Gerçekleşti

4 Nisan 2012
Marmara Ereğlisi Islah OSB Komisyon Toplantısı Gerçekleşti
Marmara Ereğlisi Islah OSB Komisyon Toplantısı 04 Mart 2012 Çarşamba günü Çorlu TSO Meclis Salonu'nda gerçekleşti.

Toplantıda konuşan Tekirdağ Valisi  Zübeyir KEMELEK, ''Marmaraereğlisi'nde yapılması planlanan Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili bilgileri paylaşmak için buradayız. Hepinizin bildiği gibi 6215 Sayılı Kanun ile birlikte dağınık ve düzensiz olan sanayi bölgelerini daha düzenli hale getirmek imkânı doğmuştur. Bu çerçevede birçok çalışmalar yapılmıştır. İlimizde bu durumda bölgelerde sırasıyla ıslah organize sanayi bölgeleri kurmaya başladık Islah OSB'ler için müracaatın en az 16 sanayi tesisi olmalısı gerekiyor. Marmaraereğlisi bölgesinde Islah OSB için müracaat eden sanayici sayısı 18 oldu. Buda bizim önümüzde engel kalmadığı anlamına geliyor.  Çalışmalar herkese hayırlı olsun" dedi.

Toplantıda Marmara Ereğlisi Islah OSB İnceleme Komisyonu ve Islah Komisyonu'nun raporları okundu Vali Yardımcısı Mustafa MASATLI Bölge ile ilgili soruları cevaplandırdı Islah OSB olma kararı  oy çokluğu ile alındı.

Toplantıya; Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek,  Vali Yardımcısı Mustafa Masatlı, M. Ereğlisi Kaymakamı İrfan Demiröz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Yel, Namık Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Burhan Arslan, M. Ereğlisi Belediye Başkan Yardımcısı Necmi Yaşar, Sultanköy Belediye Başkanı Ersin Çolpan,  Orman ve Su İşleri  1. Bölge Müdür Yardımcısı Fahrettin Ulu,  Karayolları Bölge Müdür Yardımcısı  Asım Öztürk, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Abdullah Aksoy, Çevre ve Şehircilik İl Müdür V. Mehmet Ceyhan, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Erdem Karadağ, Kültür ve Turizm İl Müdürü Mehmet Altaş,  Sağlık İl Müdürü Dr. Mehtap Şen, Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Güleroğlu, M. Ereğlisi San. İş Adamları Derneği Başkanı Tayfun Çebi, Çerkezköy OSB Bölge Müdürü  Mehmet Özdoğan, Taç. Mut. Eşy. Ltd. Şti. Temsilcisi Harun Coşan,  Kale İplik San. ve  Dış Tic. A.Ş. Temsilcisi Fahrettin Elmas katılımda bulundular.