Bölgemiz Tarım ve Hayvancılık Sektörleri ile Teşvik ve Yatırımlar Konulu Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti

3 Nisan 2012
T.C. Tekirdağ Valiliği Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğiyle düzenlenen "Bölgemiz Tarım ve Hayvancılık Sektörleri ile Teşvik ve Yatırımlar" konulu bilgilendirme toplantısı 03 Nisan 2012 Salı günü  Odamız Konferans Salonu'nda  gerçekleşti.

Toplantının açış konuşmasını yapan Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Levent BORMALI; "İnsanlığın, sanayileşme süreci boyunca  dünyayı hor kullanması, ekolojik dengenin bozulmasına, ekilebilir alanların azalmasına sebep olmuştur. Son yıllarda küresel ısınma ve  beraberinde getirdiği çevre sorunları, insanoğlunun elindekini kaybetmeye başlamasıyla, değerini daha iyi anladığı tarım ve hayvancılığın değeri giderek artmıştır.  Bir çok girişimci ve yatırımcının, mevcut desteklemelerden habersiz olarak yatırımlarını sadece öz kaynaklarıyla gerçekleştirmek istemeleri nedeniyle daha işin başında ilerleyemediği ve tüm özkaynakların yatırımda kullanıldıktan sonra yönetim/uygulama aşamasında işletme sermayesi ve nakkit ihtiyacı nedeniyle kapasite gelişimi sağlayamadığı gözlemlenmiştir. Bu noktadan hareketle hayvancılıkla ve tarımla ilgili olarak tüm hibe ve kredi mekanizmalarının aktarıldığı, bölgeler özelinde devlet teşviklerinin paylaşıldığı, başarılı bir yatırım planlaması için izlenmesi gereken süreçlerin aktarıldığı bilgilendirme toplantımızın verimli geçmesini dilerim" dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Erdem KARADAĞ ise konuşmasında " Tarım geleceğin bir mesleğidir. Önümüzdeki yıllarda tarım üretimi iyi olmayan ülkeler dışa bağımlı olmaktan kendilerini alamayacaklar. Ülkemiz 780 bin km2 bir alana sahiptir. Ancak tarım arazisi olarak baktığımızda bunun sadece üçte birini kullanıyoruz. Gün geçtikçe de azalma görülmektedir. Ama buna rağmen nüfusumuz her geçen gün daha da artmaktadır. Bu artışa karşın insanların sağlıklı yaşaması, dengeli beslenmesi için gıda üretimine daha fazla önem vermemiz gerekiyor. Bizlerin profesyonel üretime ve çifçiliğe geçmemiz gerekiyor. Dolayısıyla geleneksel çifçiliği bir kenara bırakıp artık olaya daha ciddi bakmak ve günümüzün teknolojik imkanlarından en yüksek derece faydalanmak zorundayız" dedi.

Toplantıda; Ziraat Mühendisleri Ayşe DURAK ve İrfan ZIRIG "Bitkisel Üretim Desteklemeleri", Veteriner Hekim Güner BAYDAR ve Ziraat Mühendisi Hülya AYDEMİR "Hayvansal  Üretim  Desteklemeleri", Ziraat Mühendisi Aziz SEZEK "Kırsal  Kalkınma Destekleri", Ziraat Mühendisleri Cafer ÖZGÜNDÜZ ve Erkan URASLI "Tarım  Arazilerinin Toplulaştırılması", Ziraat Bankası Müdürü  (Tekirdağ)  Ayhan AYAZ, Krediler Uzmanı Bektaş ŞİMŞEK "Zirai Krediler", Tekirdağ İl Özel İdaresi'nden Dilşat ERGİN ve Büşra KARADENİZ "Hayvancılık  İşletmelerinin Ruhsatlandırılması" konularında katılımcılara bilgiler verildi.

Toplantıya; Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Levent BORMALI, Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet AĞU, Tamer ALP, Meclis Üyesi Ekrem KÜÇÜK katılımda bulundular.

Erdem KARADAĞ / Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü

Levent BORMALI / Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı