Çorlu Firmalarını AB Standartlarına Taşıyoruz

29 Mart 2013
Çorlu Firmalarını AB Standartlarına Taşıyoruz
Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası olarak firmalarımızı hedef alan AB Müktesebatı-Direktif Çalışması projesinin ikinci adımı olan ETCF II projesine başladık. ETCF II, Odaların AB Müktesebatını uygulaması, iş etiği ve CSR-Kurumsal Sosyal Sorumluluk alanlarında işletmelerimizin AB katılım sürecinde uyum uygulamalarına ilişkin farkındalıkların arttırılmasını amaçlayan bir projedir.

Konu hakkında bir açıklama yapan Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail GÜLEROĞLU "Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne uyum sürecinde, AB'deki ve Türkiye'deki Oda ve Borsalar önemli rol oynamaktadır. Son on yıl içerisinde birçok proje AB ve Türk Oda-Borsaları arasındaki işbirliğinin güçlenmesini sağlamıştır. Bu işbirliğinin en yeni örneği ise AB Türkiye Odalar Forumu (ETCFII) Projesidir. AB'nin İş Geliştirme Fonu ile desteklenen bu proje, Avrupa Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği (EUROCHAMBRES) ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ortaklığında, Türk Oda/Borsaları ve AB'de bulunan muadilleri arasında diyalog ve işbirliğini güçlendirerek, Türk iş dünyasının AB ile bütünleşmesinde katkıda bulunmayı ve farkındalık yaratmayı hedeflemiştir.

Bu kapsamda 250 Türk Firmasının Oda/Borsa uzmanları tarafından AB Müktesebat Direktifleri bazında taraması yapılması amaçlanmıştır. Türk Oda/Borsa uzmanları bu konuda AB Oda uzmanları tarafından eğitilmiş ve denetim sürecinde uzmanlarca destekleneceklerdir. Belirlenen başlıklarda AB mevzuatına uyum konusunda yaşanan başlıca zorlukları içeren bir rapor yayımlanacaktır.

Firmalarımız, AB Müktesebatıyla tanışarak, Tüketici Hakları, İş Sağlığı ve İşçi Güvenliği, CE İşaretleme Sistemindeki Ürünler, Gıda ve Gıda Güvenliği, Kimyasallar, Çevre ve Çevreye Uyum ve İlgili AB Direktifleri konusunda firmalarımızı bir adım yukarı taşıyacaklar.

Tüm bu alanlarda, işletmelerin AB müktesebatına uyum düzeyinin ölçülmesini öngören çalışmalarımız, gönüllülük esasına dayalı, bilgilerin deşifre edilmediği, farkındalık yaratmak amacı ile öz değerlendirme yapacağımız, samimi bir ortamda gerçekleştirilecektir. Gönüllü firmalarımız Odamız Dış İlişkiler Servisi ile irtibata geçebilirler."dedi