Çorlu TSO Meslek Komiteleri 1. Bileşik Toplantısı´nda Trakya Kalkınma Ajansı ve KOSGEB Destekleri Hakkında Bilgiler Verildi

11 Mart 2020

TOBB 5174 sayılı Kanun kapsamında Odaların asli görevi olan Madde 4: "Odalar; Üyelerinin müşterek ihtiyaçlarını karşılamak, mesleki faaliyetlerini kolaylaştırmak, mesleğin genel menfaatlerine uygun olarak gelişmesini sağlamak, mensuplarının birbirleri ve halk ile olan ilişkilerinde dürüstlüğü ve güveni hakim kılmak" hususları çerçevesinde; İstihdam Seferberliği ve Teşvikler hakkında bilgilerin verildiği Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası (Çorlu TSO) 2020 yılı Meslek Komiteleri 1. Bileşik Toplantısı 11 Mart 2020 Çarşamba günü gerçekleşti.

Toplantıya: Yönetim Kurulu Başkanımız İzzet Volkan, Meclis Başkanımız Erdim Noyan, Meclis Üyelerimiz ve Komite Üyelerimiz, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, KOSGEB Tekirdağ Kuzey Müdürlüğü Müdürü Özay Cebeci ve Odamız Genel Sekreteri İbrahim Karağöz katılımda bulundu.

Meslek Komitelerimiz Bizler İçin Çok Değerli ve Kıymetlidir

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Yönetim Kurulu Başkanımız İzzet Volkan; “Meslek komitelerimiz, oda - üye kaynaşmasında en önemli görevi üstlenen, vazgeçilmez organlarımızdır. Bu sebeple meslek komitelerimiz bizler için çok değerli ve kıymetlidir. Her sektörde sorunlarımızı dile getirerek, ortak noktaları tespit edip bu sorunların çözümü için gerekli çalışmaları yapmanız takdire şayandır. Meslek komiteleri olmadan üyelerimizin ve dolayısıyla sektörlerin taleplerini bilmemiz mümkün değildir. Sizlerin sorunlarını öğrenip bunları çözmemizi sağladığınız için sizlere müteşekkiriz. Komitelerimizin mesleki ya da şehrimizin sosyo - ekonomik sorunlarına karşı olan duyarlılığı, etkin ve örnek çalışmaları bizleri mutlu etmektedir.” Dedi.

Odamızın İlk UR-GE Projesi Başarıyla Kabul Edilmiştir

Volkan;” Sorunlarınızı öğrenip bunları çözmemiz için gerekli olan en iyi yol, meslek komitelerinin aktif olarak çalışmasıdır. Sizden ricam tüm komitelerimizin meslek grup üyelerini ziyaret ederek birebir sorunlarını dinlemesi ve bu sorunları yönetim kurulumuza iletmeleridir. Odamıza ve bölgemize yarattığınız katma-değer için sizlere teşekkür ediyoruz. Özellikle 2. Meslek komitemizin üstün çabaları ile odamızın ilk UR-GE projesinin de başarıyla kabul edildiğinin müjdesini sizlere vermek istiyorum. Çorlu makine ve aksamları imalatçıları ihracatı geliştirme projemiz ticaret bakanlığı tarafından kabul edilmiştir. Bu sonuç da ayrıca komitelerimizin ne denli özveri ile çalıştığının bir göstergesidir. Büyük fedakarlık ve emekle bugünlere gelen odamızın emin ellerde olduğunu bilmenizi istiyorum. Bizler yönetim kurulu ve meclis üyelerimizin ve siz komite üyelerimizin çabaları ile Çorlu Ticaret Ve Sanayi Odamızı ve Çorlu’muz için gereken tüm çalışmaları yapmaktayız. Odaların çalışması, meslek komitelerin çalışması ile doğru orantılıdır.  Meclislerin üye menfaatleri yönünde çalışmalar ortaya koyabilmesi için meslek komitesini oluşturan sizlerin değeri ve önemi kaçınılmaz bir gerçektir. Odaların başarılı olması meslek komitelerinin somut çalışmalar yapması ile mümkün olmaktadır. Bu sebeple eğer ortada bir başarı varsa bu başarı sizlerin gayretleriyle olmuştur.” Açıklamasında bulundu.

İzzet Volkan konuşmasının son bölümünde; “Siz değerli meslek komite üyelerimize bu süreçte odamıza ve bölgemize yarattığınız  katma-değer için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyor, hepinize saygılarımı sunuyorum.” İfadelerini kullandı.

Komitelerimiz; Esnafımızın ve Sanayicimizin Nabzını Tutan Birimlerimizdir

Odamız Meclis Başkanı Erdim Noyan toplantıda yaptığı konuşmada; “Bizler, sanayicisi ile esnafı ile ilçemizin ekonomik ve sosyal refahının lokomotifi olarak çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Bu görevi yerine getirirken de devraldığımız bayrağı daha yükseklere taşımanın bilinci ve sorumluluğuyla hareket etmekteyiz. Bu bağlamda odamızın ve komitelerimizin önemi bir kez daha öne çıkmaktadır. Komitelerimiz; esnafımızın ve sanayicimizin nabzını tutan birimlerimizdir. Bizler, üyelerimizin, esnafımızın ve sanayicimizin sıkıntılarını siz komite başkanlarımızdan, komite üyelerimizden öğreniyoruz. Bu vesile ile ilçemizin ve sizlerin sorunlarına sahip çıkıyoruz. Takdir edersiniz ki komitelerimizin sıkıntılarını tespit etmek, bunları her ortamda dile getirmek ve çözmek bizlerin öncelikli görevidir. Amacımızın üyelerimizin sorunlarına çözüm bulmak ve daha yaşanır bir çorlu yaratmak olduğu herkesçe bilinmelidir." Açıklamasında bulundu.

Odamıza ve Bölgemize Yarattığınız Katma-Değer İçin Sizlere Teşekkür Ediyoruz

Mesleki gruplarımızın başarısı Çorlu’muzun başarısıdır. Çorlu’muzun  başarılı olması, büyümesi, kalkınması demek, Türkiye’nin başarılı olması ve aydınlık yarınlara hızla kavuşması demektir. Sizlerin sorunlarınızı öğrenip bunları çözmemiz için gerekli olan en iyi yol, meslek komitelerinin aktif olarak çalışmasıdır. Sizden ricam tüm komitelerimizin meslek komite üyelerini ziyaret ederek birebir sorunlarını dinlemesi ve bu sorunları yönetim kurulumuza iletmeleridir. Odamıza ve bölgemize yarattığınız katma-değer için sizlere teşekkür ediyoruz. Son 2 yılda hep birlikte ve özellikle sizlerle beraber çok güzel işler başardık. Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası’nın ülke çapında başarıları konuşuluyorsa bunlar sizlerin sayesinde olmuştur. Odamız ve üyelerimizin ortak sorunlarını masaya yatırıp, çözüm önerilerinin arandığı bu bileşik meslek komiteleri toplantımız ile birlik ve beraberliğimizi artırmak adına büyük faydalar sağlayacağı düşüncesindeyim." Dedi.

Konuşmaların ardından Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin Proje ve desteklerden KOSGEB Tekirdağ Kuzey Müdürlüğü Müdürü Özay Cebeci ise KOSGEB destekleri ve teşvikler hakkında bilgilendirmede bulundu.

HABER GÖRSELLERİ