Yeni Türk Ticaret Kanunu Semineri Gerçekleşti

3 Şubat 2012
Yeni Türk Ticaret Kanunu Semineri Gerçekleşti

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası ve Çorlu Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası işbirliğiyle; "Yeni Türk Ticaret Kanunu" semineri 03 Şubat 2012  Cuma günü Odamız Konferans Salonu'nda gerçekleşti.

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail GÜLEROĞLU, Çorlu Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı İbrahim OTSEKİN, Çorlu TSO Meclis Başkan Yardımcısı Volkan ÇELEBİ, Meclis Üyeleri; İsmail HACIOĞLU,Ali BABADAĞI,Hikmet DÜZGÖREN, Çorlu TSO Yönetim Kurulu Üyesi Nurdoğan YAVUZ, Çorlu TSO 10. Meslek Komitesi Başkanı Ayhan ERDAL,6. Meslek Komitesi Başkanı Zeki UZUN, Çorlu İşadamları ve Sanayicileri Derneği Başkanı Rahmi YAVUZ, Çorlu Mimarlar Odası Başkanı Ziya KAYA,  Çorlu KOSGEB Sinerji Odağı Temsilcisi Yrd. Doç. Dr. Faris KOCAMAN'ın katılımda bulunduğu seminere Serbest Mali Müşavirler büyük ilgi gösterdiler.

Seminerin açılış konuşmasını yapan Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmail GÜLEROĞLU; "Bildiğiniz üzere 1 Temmuz 2012 tarihi itibariyle yürürlüğe girecek olan Türk Ticaret Kanunu ile alakalı olarak son günlerde gerek basında, gerekse yerel bazda birçok görüş ve fikir ayrılıkları söz konusu. Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası olarak Çorlu Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası ile birlikte düzenlediğimiz konuların en doğru şekilde verileceğini düşündüğümüz seminerimizin sizlere faydalı olacağına inanıyorum" dedi.

Çorlu Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı İbrahim OTSEKİN konuşmasında; " 1956 yılından beri yürürlükte bulunan 6762 sayılı Türk Ticaret Kanunu dünyada yaşanan gelişmeler neticesinde mevcut ihtiyaçları karşılamada yetersiz kalmıştır. Serbest pazar ve rekabet ekonomisinde yeni dünya düzeniyle uyumlu bir Türk Ticaret Kanununu gerektirmiştir. Yeni Türk Ticaret Kanunu uygulamaları gerek muhasebe standartları, gerek denetim standartları anlamında devrim niteliğinde düzenlemeler getirmiştir. Bu temel düzenlemelere ilişkin olarak gerçekleştirdiğimiz seminerimizde bizlere vermiş oldukları desteklerden ötürü Çorlu TSO'ya teşekkürlerimizi sunarız" dedi.

Seminerde Yeminli Mali Müşavir - İstanbul Ünv. Öğretim Görevlisi Nazım ANIL  "Yeni TTK'nın Ticari İşletmelere ve Sermaye Şirketlerine Etkileri" , Yeminli Mali Müşavir Mehmet ŞAHAN ise  "Yeni TTK'nın Yaptırımları, Suçlar ve Cezalar" hakkında katılımcılara bilgiler verdiler.