Türkiye´de E- Ticarete Yön Veren Firmalar Arasında Odamız Üyesi Yer Aldı

9 Mayıs 2020
Türkiye´de E- Ticarete Yön Veren Firmalar Arasında Odamız Üyesi Yer Aldı

Odamız Üyesi ve 11. Meslek Komite Başkan Yardımcısı Fatih Balkan’ın sahibi olduğu PlatinBox - Platin İnternet Hizmetleri Yazılım Bilişim Özel Eğitim İç ve Dış TİC.LTD.ŞTİ. “E-Ticaret Olarak KOBİ'lerin Yanındayız" kampanyasına destek veren firmalar arasına girerek Odamızı gururla temsil etti.

"E-Ticaret Olarak KOBİ'lerin Yanındayız Dayanışma Kampanyası Dijital Lansman Toplantısı", Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu ve e-ticaret sitelerinin üst düzey temsilcilerinin katılımıyla yapıldı.

TİCARET BAKANLIĞIMIZIN KRİZE KARŞI ALDIĞI ÖNLEMLER ÜLKEYE VE İŞ DÜNYASINA GÜÇ VERMİŞTİR

Konuyla ilgili açıklama yapan Odamız Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan; “ Kovid-19 sürecinde ülkemizin yürüttüğü çalışmalar son derece başarılı olmuştur. Ticaret Bakanlığımızın krize karşı aldığı önlemler ülkeye ve iş dünyasına güç vermiştir. Firmalarımız dijital ekonomiye hazır olmalıdır.  Elektronik mecra artık yeni pazarımız, yeni fırsatımız. Bu fırsatı iyi kullanmamız lazım. Türkiye'de perakende e-ticaret büyüklüğü 83 milyar liraya ulaştı. Elektronik ticaret yılda ortalama yüzde 35 büyüyor. E-ticaret sitelerine güven damgasının verilmesi bu alanda yapılan önemli bir girişimdir. Güven damgasıyla e-ticareti kurumsallaşacak, tüketicilerin elektronik mecralardan alışveriş yaparken karşılaştıkları güven eksikliği giderilecektir.” Dedi.

TÜRKİYE'NİN KÜRESEL E-TİCARET PAZARINDA ÖNEMLİ VE BELİRLEYİCİ BİR AKTÖR OLABİLECEKTİR

Volkan; “Halkımızın e-ticarete duyduğu ilgi giderek artmaktadır. İnternet kullanım eğilimini, ülkemizin jeopolitik stratejik konumunu ve özellikle de genç ve dinamik nüfusumuzu dikkate aldığımızda Türkiye'nin küresel e-ticaret pazarında önemli ve belirleyici bir aktör olabileceğini düşünüyorum. Kampanya kapsamında, e-ticaret siteleri, altyapı sağlayıcıları ve ödeme kuruluşlarının e-ticaret sitelerine üye olacak veya mevcut e-ticaret faaliyetlerini artıracak KOBİ'lere finansal ve teknik anlamda yeni kolaylıklar sağlayacaktır.  Kampanyaya destek veren sektör kuruluşlarına teşekkür eder, Odamızı bu alanda temsil eden PlatinBox - Platin İnternet Hizmetleri Yazılım Bilişim Özel Eğitim İç ve Dış TİC.LTD.ŞTİ’nin de çalışmalarında başarılar dilerim.” İfadelerini kullandı.