Bulgaristan Tapolovgrat Belediye Başkanı´ndan Sanayici ve İşadamlarımıza Yatırım Daveti

23 Ocak 2012
Bulgaristan Tapolovgrat Belediye Başkanı'ndan Sanayici ve İşadamlarımıza Yatırım Daveti

Çorlu Balkan Türkleri Derneği  Yönetim Kurulu Başkanı  Sezgin ENGİN, Komşu ülkemiz olan Bulgaristan'ın Haskova iline bağlı kardeş şehrimiz  Tapolovgrat'tan Belediye Başkanı Bojin BOJİNOV, Belediye  Meclis Başkanı Plamen MİNÇEF, Belediye Meclis Üyesi Nasko STOYANOV ve Belediye Kültür Müdürü Krasimira YATAKÇİEVA; Avrupa Kültür Koridoru Çorlu - Sakar projesi kapsamında 20 Ocak 2012 Cuma günü  bölgemize gelerek Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası'na ziyarette buludular.

Ziyarette; Çorlu TSO Meclis Başkanı İhsan ERİK, Yönetim Kurulu Başkanı İsmail GÜLEROĞLU,  Meclis Başkan Yardımcısı Volkan ÇELEBİ ve Yönetim Kurulu Üyesi Tamer ALP hazır bulundular.

Çorlulu işadamlarına kapılarımız her zaman açıktır.

Bulgaristan Tapolovgrat Belediye Başkanı Bojin BOJİNOV konuşmasında; "İki ülke arasında ki ekonomik işbirliklerine önem vermekteyiz. Türkiye'ye özellikle de Çorlulu işadamlarına kapılarımız her zaman açıktır. İşadamlarınızın bölgemize yatırımları konusunda bizler Belediyemiz olarak sanayici ve işadamlarınıza her türlü kolaylığı sağlamakla mükellefiz. Tapolovgrat'a yatırım yapmayı düşünen işadamlarınız var ise Belediyemiz olarak topladığımız vergilerden muafiyet sağlayabiliriz. Sanayiye ve sanayileşmeye elverişli olan alanlarımızda yatırımcılara her türlü kolaylık gösterilecektir" dedi. Ayrıca Tapolovgrat hakkında bilgiler vererek bölgelerinde mermer kaynakları ve cam imalatında kullanılan hammaddenin oldukça zengin olduğunu belirtti.

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail GÜLEROĞLU konuşmasında; "Bu tür ziyaretlerin iki ülke arasındaki dostluk bağlarını güçlendirdiğine inanıyorum. Komşu ülkeler ile ilişkilerimiz iyi olmalıdır. Sanayici ve  iş adamlarımızın bölgenizde ki yatırım imkanlarını görüp iyi tespit etmeleri gerekmektedir. Bölgenizde ekonomik yatırım alanları yaratılabilirse hem iş adamlarımızın önü açılır, hem de komşu ülkeler olarak bu işbirliğinden faydalanabiliriz" dedi.

Ziyaretin sonunda; Tapolovgrat Belediye Başkanı Bojin BOJİNOV  Bulgaristan'da ünlü bir ressam olan Diçef'in  sergilerde yer alan tablosunu günün anısına Çorlu TSO Başkanı İsmail GÜLEROĞLU'na armağan etti.