NKÜ Teknoloji Geliştirme Bölgesi Yönetici A.Ş. Esas Sözleşmesi İmzalandı

19 Mart 2012
NKÜ Teknoloji Geliştirme Bölgesi Yönetici A.Ş. Esas Sözleşmesi İmzalandı
Namık Kemal Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi Yönetici Anonim Şirketi Esas Sözyeşmesi toplantısı, 15 Mart 2012 tarihinde  Rektörlük Senato Salonu'nda gerçekleştirildi.

Toplantıya Tekirdağ Valisi Zübeyir KEMELEK, Tekirdağ Belediye Başkanı Op. Dr. Adem DALGIÇ, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman ŞİMŞEK, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Burhan ARSLAN, Rektör Danışmanı ve Üniversite - Sanayi İşbirliği Koordinatörü Prof. Dr. Bülent EKER, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail GÜLEROĞLU, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cengiz GÜNAY, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Dursun Ali TEVER, Tekirdağ Ticaret Borsası Meclis  Başkanı Bahattin ATICILAR, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Ömer SARIOĞLU katıldı.

Rektör Danışmanı ve Üniversite - Sanayi İşbirliği Koordinatörü Prof. Dr. Bülent EKER katılımcılara; " NKU TEKNOKENT" adlı bir sunum yaparak; NKU TEKNOPARK A.Ş. ile ilgili hisselerin son durumu, hisselere bağlı olarak şirketin kurulma kararının alınması, şirketin yonetim ve denetim kurullarının üyelerinin belirlenmesi, şirketin tahmini bütçe değerlerinin sunulması ve onaylanması ile şirketin kesin faaliyete geçinceye kadar tüm faaliyetler için kararların alınması hakkında bilgiler verdi.

Sunumun ardından Teknoloji Geliştirme Bölgesi Kurucu Heyet toplantısında, üniversiteler, araştırma kurum ve kuruluşları ile üretim sektörlerinin işbirliği sağlanarak, ülke sanayiinin  uluslararası rekabet edilebilir ve ihracata  yönelik bir yapıya  kavuşturulması amacıyla Namık Kemal Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi Yönetici Anonim Şirketi Esas Sözleşmesi imzalandı.