Çorlu - Velimeşe Islah Organize Sanayi Bölgesi İnceleme Raporu Islah OSB Komisyonunca Görüşülerek Onaylandı

10 Ocak 2012

Velimeşe Islah OSB Komisyon Toplantısı 10 Ocak 2012 Salı günü Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Salonu'nda gerçekleşti.

Toplantıda konuşan  Tekirdağ Valisi Zübeyir KEMELEK; mayıs ayından bugüne kadar yürütmüş olduğumuz çalışmalarımızın sonuçlarını almaya başladık. Ergene 1  diye adlandırdığımız Misinli Ulaş Bölgesi, Ergene 2 diye adlandırdığımız  Ulaş Bölgesi  tekliflerimiz   şu anda Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığında. Bu ayın 26' sında Bakanlık  yetkilileri gelerek yapacakları incelemeler sonucunda muhtemelen  verecekleri  olumlu görüşleri akabinde  tüzel kişilik oluşturmaya başlayacağız. Sonuç itibarıyla 1. ve 2. Organize Sanayi Bölgelerimizin gelişmeleri bu durumda. 26 Ocak tarihinde Çorlu' da buluşarak en son teknik değerlendirmeleri yaparak 2 OSB' nin de son işlemlerini bu tarihten itibaren tamamlayacağız. Bu arada Ergene 3  Velimeşe Islah Organize Sanayi Bölgesiyle ilgili  biz gereken çalışmaları tamamlayarak Bakanlığa sunmamız gerekiyor. Bugün yapmış olduğumuz toplantıyla Bakanlığın istemiş olduğu bütün eksikleri tamamlayarak dosyayı tamam hale getirdik. Öyle zannediyorum ki Şubat ayı başlarında teknik çalışmalarını arazi üzerinde yaparız. Bu arada Muratlı, Türkücü ve Veliköy ‘deki  çalışmalarımızda  epey mesafe kaydettik. Amacımız daha temiz bir çevre daha düzenli ve kaliteli sanayi alanı limanlarıyla otoyollarıyla demiryollarıyla gelişmiş bir bölgeye doğru gitmektir "dedi.

Toplantıya; Tekirdağ Valisi Zübeyir KEMELEK, Vali Yardımcısı Mustafa MASATLI, Çorlu Kaymakamı Ali DURSUN, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa YEL, Namık Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Burhan ARSLAN, Çevre ve Şehircilik İl Müdür V. Mehmet CEYHAN, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdür V. Abdullah AKSOY Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail GÜLEROĞLU, Çorlu TSO Yönetim Kurulu Üyesi ve Ergene Yeşil Çevre Arıtma Tesisi İşletme Kooperatifi Başkanı Şakir SÖNMEZ,  Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cengiz GÜNAY, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Dursun Ali TEVER,  Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Oktay ÇOLPAN, Velimeşe Belediye Başkanı Rasim YÜKSEL, Karayolları Bölge Müdür Yardımcısı Asım ÖZTÜRK,Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Erdem KARADAĞ, Kültür ve Turizm İl Müdürü Mehmet ALTAŞ, Sağlık İl Müdürü Dr. Mehtap ŞEN, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mehmet Gökay ÜSTÜN, Çerkezköy OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ömer SARIOĞLU, Sanko Tekstil İşl. ve Tic. A.Ş. Çorlu Şube Müdürü Sertaç ERPAMUKÇU, Çerkezköy OSB Bölge Müdürü Mehmet ÖZDOĞAN katılımda bulundular.