Vize ve Seyahatleri Kolaylaştırmak Öncelikli Görevimizdir

19 Aralık 2011
Vize ve Seyahatleri Kolaylaştırmak Öncelikli Görevimizdir
Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası (Çorlu TSO) Meclis Başkanı İhsan ERİK, Yönetim Kurulu Başkanı İsmail GÜLEROĞLU, Meclis Başkan Yardımcısı Necati YILDIZ ve Yönetim Kurulu Üyesi Serdar OĞUZ  16 Aralık 2011 Cuma günü Yunanistan Edirne Konsolosu Katerina VARVARİGU'ya ziyarette bulunarak yeni görevinde başarılar dilediler.

Önceliğimiz sizler olacaksınız.

İleriye yönelik ikili ilişkilerde sorunlar veya gecikmeler varsa, bunları çözmek için uğraş verileceğini ifade eden Yunanistan Edirne Konsolosu Katerina VARVARİGU; "İki ülke arasında yapılabilecek işbirliği konularını inceleyerek her iki bölge için sınır ötesi işbirliğini geliştirmek için çalışacağız. Halklar arasındaki güven ilişkisi çok önemlidir. Bu bölgede ticari ve kültürel işbirliğini olabildiğince geliştirmek için çalışacağız. Türk vatandaşlarının Yunanistan'a gidebilmesi için her türlü kolaylığı sağlamak için çalışmalarımız devam etmektidir. Ülkemin Türk işadamlarına ihtiyacı var. Bunun için önceliğimiz sizler olacaksınız. Vize ve seyahatleri kolaylaştırmak öncelikli görevlerimiz arasındadır. İyi ilişkileri pekiştirmek istiyoruz. Kapılarımız sizlere her zaman açıktır" dedi.

Temelde dostluk ve kardeşlik varsa, aşılamayacak engel yoktur.

Paraskevi Tzeveleki'nin görev süresinin dolmasının ardından Edirne'ye atanan Yunanistan Edirne Konsolosu Katerina VARVARİGU'ya ziyarette bulunan Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmail GÜLEROĞLU konuşmasında; "Dünyada yaşanan ekonomik bunalımın kendini daha da fazla hissettirdiği bu günlerde, iki ülke iş adamlarının bir birleri ile daha fazla bir araya gelmeleri gerektiğine işaret ederek, sözlerine şöyle devam etti: "Bölgedeki Türk ve Yunan iş adamları arasındaki ilişkilere ve işbirliğinin gelişmesine büyük katkılarımız olduğu düşüncesindeyim. Bundan sonra da, iş adamlarımızın rahatlıkla seyahat edebilmesi ve ticaret yapabilmesi için vize konusunda her türlü desteği vermeye hazırız. İki ülke arasında ki işbirliğimiz artarak devam etmelidir.  Temelde dostluk ve kardeşlik varsa her şey olur, ticarette olur. Bunun önündeki tek engel vize konusundaki sorunlardır.  Vize sorunu aşılamayacak bir konu değildir. Odamız olarak Yunanistan Edirne Konsolosu Katerina VARVARİGU'nun da bu konudaki sorun ve sıkıntıların en büyük takipçisi olacağı inancındayız. İki ülke arasında var olan karşılıklı iyi niyet ve dostluğun, sizin görev döneminizde de artarak devam edeceğine inanıyorum. Bu süreçte Çorlu TSO  olarak, üzerimize düşen görevleri yapmaya hazırız" dedi.