Yönetim Kurulu Başkanımız İzzet Volkan "Kariyerim Mesleki Yeterlilik" Projesinin Kapanış Toplantısına Katıldı

14 Ekim 2020

2019 Yılı İmalat Sanayinde Mesleki Eğitimin Geliştirilmesi Mali Destek Programı çerçevesinde Çorlu Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan "Kariyerim Mesleki Yeterlilik" projesinin kapanış toplantısı yapıldı.

Proje kapsamında  Elektrik Elektronik Teknoloji Alanı,  Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri Alanı ve  Motorlu Araçlar Teknolojileri Alanlanında birer atölyelerinin donanımları tamamlanarak ve Mesleki Yeterlilik Belgesi kursları düzenlenmeye hazır hale getirildi. Ayrıca Kariyer Planlama Birimi kurularak   90 Öğrenciye Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi ve 12 Öğretmen ve 3 Çorlu T.S.O. personeline Kariyer Koçluğu Eğitimi veridi.

“Nitelikli Personel Daha Önemli Hale Gelecektir”

Toplantıda konuşan Yönetim Kurulu Başkanımız İzzet Volkan; “ Bugüne kadar yaptığımız bütün çalışmalar nasıl ki Çorlumuzu üretim merkezi haline getirdiyse, bu üretimi destekleyecek eğitim merkezi haline getirme konusunda da büyük çabayı sarf etmek üzere kuruluyor. TOBB ile birlikte Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile bir protokol yürütüyoruz. Şimdi Kalkınma Ajansımız ve Üniversitemiz ile birlikte Çorlu içinde mesleki eğitim merkezini tekrar faaliyete sokuyoruz. O tarafta Çorlumuzu mesleki eğitim konusunda destekleyici kurum olacağız. İş dünyası olarak eğitimin ne kadar önemli olduğunun bilincindeyiz. Çünkü üretim artık daha nitelikli. Daha kıymetli işler üretmeye başladık. Her gelişecek ürünle birlikte bu ürünü üretecek, geliştirecek mesleki personelin bulunması gerekiyor. Biz de oda olarak bunun farkındayız. Pandemiyle birlikte daha da farklılaşacağız. Nitelikli personel daha da önemli hale gelecektir. Biz odamız olarak üzerimize düşeni yapıyoruz yapmaya da devam edeceğiz. Bu projede bizlere destek olan İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne Kalkınma Ajansı’na, Okul Müdürümüze ve bu imkanı sağlayan oda üyelerimize teşekkür ederim.” Dedi.

Yönetim Kurulu Başkanımız İzzet Volkan’ın iştirak ettiği Proje Kapanış Toplantısına; İl Milli Eğitim Müdürümüz Ersan Ulusan, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ümit Bilir, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

HABER GÖRSELLERİ