Türk Alman Ticaret ve Sanayi Odası 8. Olağan Genel Kurul Toplantısı Gerçekleşti

12 Aralık 2011
Türk Alman Ticaret ve Sanayi Odası 8. Olağan Genel Kurul Toplantısı Gerçekleşti
Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası (TD-IHK), 6 Aralık 2011 tarihinde 8. Olağan Genel Kurul Toplantısını Frankfurt Ticaret ve Sanayi Odası'nda (IHK Frankfurt) gerçekleştirdi.

Genel Kurula Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail GÜLEROĞLU, Yönetim Kurulu Üyeleri; Serkan ERCİLİ ve Tamer ALP katılımda bulundular.

Genel Kurul Toplantısı, IHK Frankfurt Genel Sekreteri Dr. Jürgen Ratzinger ve TD-IHK Başkanı Dr. Rainhardt Freiherr von Leoprechting'in yaptığı açılış konuşmaları ile açıldı. Buna ilaveten T.C. Frankfurt Muavin Konsolos Ömer Bedir katılanları konuşmasıyla selamladı. Toplantı seyrinde odanın bu yılki aktiviteleri hakkında bilgiler verildi.

Genel Kurul Toplantısı'nın ardından verilen resepsiyonda, TD-IHK üyeleri, çok sayıda Frankfurt şehri ve çevresinden gelen işadamları ve basın mensupları birbiriyle tanışma fırsatı buldu. Bunun yanı sıra TD-IHK Başkanı Dr. Rainhardt Freiherr von Leoprechting ve Dr. Florian Langenscheidt'in yayımladığı "Zirvedekiler - Ekonomi ve bilim dünyasından 100 Türk başarı öyküsü" isimli kitap sunulup dağıtıldı.

TD-IHK 2003 yılının Ekim ayında Alman Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği (DIHK) ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) ortaklığında kurulmuştur. Kuruluşundan bu yana TD-IHK kendisini Türk-Alman ekonomisinin teşvikçileri ve işletmecilerini temsilen "tercüman" olarak kabul ettirmiştir. Oda Köln şehrinde bulunan merkezinden ve Berlin şehrinde kurduğu başkent ofisinden iki ülkenin işletmelerini destekliyor ve ikili ekonomik işbirliklerinin gelişimini güçlendiriyor.
Odanın bu yılki en büyük başarıları, yükselen üye sayısının yanı sıra T.C. Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı Türk-Alman Ekonomi Buluşması'nı, İstanbul'daki "Win World of Industry" sanayi fuarına katılmasını, Alman Devlet Bakanı Prof. Dr. Böhmer'in Uyum Turu çerçevesinde TD-IHK'ya ziyaretini ve Berlin'deki Federal Cumhurbaşkanı Christian Wulff, T.C. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve ekonomi, bilim ve siyasetten 700'den fazla kişinin katıldığı Türk-Alman İş Forumu'nu da içeriyor.