ÇORLU TİCARET VE SANAYİ ODASI

EN DE

Çorlu TSO Heyeti "Kiev Uluslararası Design Living Tendency" (Ev Tekstili ve Mobilya) Fuarı´na İştirak Etti

10 Ekim 2011
Çorlu TSO Heyeti

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası (Çorlu TSO) Kiev Fuar Heyeti, 05- 08 Ekim 2011 tarihleri arasında; Kiev Uluslararası Design Living Tendency (Ev Tekstili ve Mobilya Fuarı)'na ziyaretlerini gerçekleştirdiler.

           Dünyanın dört bir yanından  ziyaretçi çeken bölgenin en büyük  fuarlarından biri olarak kabul edilen ve  Kiev Expo Plaza Fuar Merkezi'nde düzenlenen fuara katılan  Çorlu Kaymakamı Ali DURSUN, Çorlu Belediye Başkanı Ünal BAYSAN, Çorlu TSO Meclis Başkanı İhsan ERİK, Yönetim Kurulu Başkanı İsmail GÜLEROĞLU, Çorlu TSO Meclis Üyeleri, Yönetim Kurulu Üyeleri, Meslek Komite Üyeleri ve Çorlu KOSGEB Sinerji Odağı Temsilcisi Yrd. Doç. Dr. Faris KOCAMAN'nın bulunduğu heyet, firmaların sergiledikleri her türlü ev dekorasyonu, mobilya yan sanayi, aydınlatma, ev tekstili ürünlerinden  oluşan standları inceleme fırsatı buldular. Ayrıca Odamız üyesi olan Metrapol Tül Tekstil  San.  Tic. Ltd. Şti., Mertül Tekstil San. Tic A.Ş. ve Süper Tekstil San. Tic. A.Ş' fuarda ki standlarda yer aldı. Odamız üyesi firmalar  yerinde birebir ziyaret edilerek kendilerinden  Ukrayna pazarında  sektörel bazda ki  gelişmeler hakkında bilgiler alındı.

          Çorlu TSO Heyeti; 06 Ekim 2011 tarihinde T.C. Kiev Büyükelçiliği Ticaret Müşavirliği Ticaret Baş Müşaviri Mehmet Ali ERKAN'a ziyarette bulundular.

         Çorlu Kaymakamı Ali DURSUN'nun başkanlığında gerçekleşen Türkiye ve Ukrayna arasında yaşanan vize sorunları ve ülke ile ilgili genel bilgilerin verildiği ziyarette; T.C. Kiev Büyükelçiliği Ticaret Müşavirliği Ticaret Baş Müşaviri Mehmet Ali ERKAN; "İki ülke arasında yapılan vize anlaşması gereği başlayan uygulamada  sıkıntı yaşanmaktadır. Sorunun çözülmesi konusunda  karşılıklı görüşmeler devam etmektedir. Tüm Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği (SSCB) devletlerinde olduğu gibi Ukrayna'da da ekonomi ve üretimin bütün sektörleri başta Rusya olmak üzere diğer Sovyet Cumhuriyetlerine bağlıydı. 1991'de SSCB dağıldıktan sonra Ukrayna'da bir çok fabrika, işletme kalmıştı ancak yeni kurulan devletler derin ekonomik ve siyasal krizler yaşamakta oldukları için Sovyetler zamanındaki ilişkiler kesilmişti; işletmeler, fabrikalar çalışamıyordu. Yeni piyasa koşullarında ekonominin yeniden hayata dönüştürülmesi ve canlandırılması senelerce sürdü. Ukrayna'da üretime yönelik yatırımlarda mevcut prosedürlerle ilgili bir takım sıkıntılarla karşılaşılmaktadır. Bunun çözümü için Ukrayna'da iyi bir hukuksal düzenlemeye ihtiyaç vardır. Ukrayna'da maden kömürü rezervleri çoktur, ancak yeni teknolojilerin yetersizliği nedeniyle maden kömürü çıkarımı pek gelişmiş değildir. Başlıca ihracatlar; maden kömürü, büyük çaplı borular, hurda demirdir. Ukrayna'da tarım gelişmiştir ancak AB ve WTI (DTÖ) engelleri yüzünden tarım ürünleri fazla ihraç edilemiyor. Doğalgaz konusunda Ukrayna, tüm Avrupa gibi Rusya'ya bağlıdır. Petrol konusunda da Rusya'ya ve Asya ülkelerine bağımlılık söz konusudur. Ukraynada sıradan vatandaşların yaşam düzeyi düşük, yoksul sayılabilen insanların sayısı da tüm nüfusun %30'u civarındadır"dedi.

        Odamız hakkında bilgiler veren Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmail GÜLEROĞLU; Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Türkiye'nin ilk odalarından biridir. 1958 yılında kurulan ve Çorlu'nun ekonomik hayatında önemli bir yeri olan Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası'nın üye sayısı Çorlu'nun gelişmesine paralel olarak artmaktadır. 2011 yılı itibariyle 5331 adet aktif üyesi olan odamız 760 adet üyesi faal sanayi işletmesidir. Tekstil, gıda, otomotiv kağıt, kimya ve deri sektörleri bölgemizdeki üretim içinde büyük çoğunluğu oluşturmaktadır. Ayrıca Türkiye'nin en büyük 500 şirketi içerisinde  şirketlerimiz içerisinden 26 firma bulunmaktadır. Türkiye'nin en büyük üretim merkezlerinden biri olan Çorlu artan nüfus, üretim hacmi, ulaşım olanakları ve jeopolitik konumuyla Türkiye'nin yatırım bölgesi haline gelmiştir. Bölgemizin Ukraynalı yatırımcılar tarafından da değerlendirilmesini umut etmekteyiz. Globalleşen dünyada ülkelerin ekonomik gelişimlerini sağlayacak ticari adımların atılmasının ivedilik kazanması gerektiği belirtilerek; bölgeleri tanımanın yaratacağı başarılı ilişkilerin sosyal ve kültürel açılardan da kazanımlar sağlayacağı belirtti. Çorlu TSO, Odaların asli görevlerinden olan üyelerinin yurtdışına açılımlarının sağlanmasına yönelik yapılan iş gezisinin işadamlarımızın ufkunu geliştirmeye  ve ileriye yönelik ümit verici ilişkilerin kurulduğu iş gezisine binaen; bugün bölge çapında yarın dünya çapında ticari ilişkilere yol açabilecek iş gezilerine devam edeceklerini söyledi.

           Çorlu TSO Heyeti 07 Ekim 2011 tarihinde Ukrayna TSO  Bölgesel Koordinatörü Yuriy TSARYTSYNSKY' ye ziyarette bulundular.

           Çorlu TSO Heyeti'ni ülkelerini ve bölgelerini ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Ukrayna Ticaret ve Sanayi Odası  Bölgesel Koordinatörü Yuriy TSARYTSYNSKY "Ülkemizin gelişmesi için çalışıyoruz. Bunun için ülkemize büyük yatırımlar bekliyoruz. Ukrayna ve Türkiye için umutlarımız yüksek. Ziyaretiniz kapsamında Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Heyetine; ilimize ve odamıza gelmelerinden dolayı; teşekkürlerimizi sunarız" dedi.

           Ticaretin gelişimi, Ülkelerimiz için ekonomik refahtır

           Karşılıklı ziyaretlerimiz, Ukrayna, Ülkemiz ve bölgemiz işadamları  arasındaki ilişkileri daha da geliştirecek ve ekonomik, ticari yönden sağlamlaştıracaktır diyen Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmail GÜLEROĞLU; "Çorlu TSO Yöneticileri ve Trakya bölgesinde faaliyetleriyle hem bölge, hem de ülke ekonomisine katkı sağlayan işadamlarımız ile ülkenizi ziyaret etmekten memnuniyet duyduk. Türkiye ve Ukrayna arasındaki işbirliklerinin geliştirilmesi, hükümetimiz için olduğu gibi bizler içinde öncelikli hedeflerimiz arasındadır. Biraraya gelerek ortak akılla ortaya koyacağımız ilişkilerimizin gelişimi, ticari alışverişimizi sıklaştıracaktır. Ekonomik refah, toplumlar arasında barış ve huzuru sağlayan en önemli etkendir. Bu sebeple öncelikli hedefimiz ülkelerimiz arasındaki ikili ticaret hacmimizi arttırmak olmalıdır. Ticaretin gelişimi, Ülkelerimiz için ekonomik refahtır. Bizler daha fazla Ukrayna firmasının ülkemizde ve bölgemizde  iş yapmasını, daha fazla Türk firmasının  da Ukrayna'da yatırım yapmasını diliyoruz. Bu karşılıklı ziyaretlerimiz; büyük fırsatlara dönüştürülmelidir" dedi.

          Ziyaret sonunda; Yeni pazarlar ile tanıştırmak, mümessil veya temsilciliklerin oluşturulması, yerel firmalarla işbirliği geliştirmek, ticaret ve işbirliği imkânlarını yerinde görmek üzere Ukrayna Ticaret ve Sanayi Odası'nda ikili görüşmeler  gerçekleştirildi.

Çorlu TSO Heyeti'nin T.C. Kiev Büyükelçiliği Ticaret Müşavirliği Ticaret Baş Müşaviri Mehmet Ali ERKAN'a ziyareti

Çorlu TSO Heyeti'nin Ukrayna TSO Bölgesel Koordinatörü Yuriy TSARYTSYNSKY' ye ziyareti.

Çorlu TSO Heyeti'nin "Kiev Uluslararası Design Living Tendency" (Ev Tekstili ve Mobilya Fuarı) ziyareti

Ukrayna Ticaret ve Sanayi Odası'nda ikili görüşmeler

İkinci Dünya Savaşı Müzesi

GÜNCEL