Dış Ticaret Eğitim Programı Projesi Onaylandı

4 Ekim 2011
Dış Ticaret Eğitim Programı Projesi Onaylandı

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası (Çorlu TSO) personeli tarafından hazırlanan ve bir ilk olan sertifikalı "Dış Ticaret Eğitim Programı" projesi Trakya Kalkınma Ajansı tarafından kabul edildi. Proje kapsamında; eğitimlere  Ekim ayında start verilecektir.

Konu hakkında bir açıklama yapan Çorlu TSO Başkanı İsmail GÜLEROĞLU; "Trakya Kalkınma Ajansı Teknik Destek Programının önceliklerinden biri olan eğitim verme desteğine paralel olarak Odamız tarafından düzenlenecek "Dış Ticaret Sertifika Programı" Eğitimi bölgemizdeki eksikliği belirlenen Serbest Bölge Mevzuatı ve Gümrük Mevzuatı, İhracatta Devlet Yardımları, İhracatta Fiyatlandırma, İnovasyon ve Marka-Patent konulardaki bölgesel kalkınmamızda öncü rol oynayacaktır. Eğitimlerimiz uzman eğitimciler tarafından Odamız Konferans Salonu'nda gerçekleştirilecektir. Eğitim altı gün  sürecek olup, her  ayrı gün katılımcılara farklı konularda bilgiler verilecek ve her konu için 30 kursiyer katılacaktır.  Eğitim sonunda kursiyerlere katılım sertifikaları verilecektir. Trakya Kalkınma Ajansı Teknik Destek Programının amaçları ve öncelikleri doğrultusunda ticari ve sanayi faaliyetleri geliştirmeye yönelik olarak vereceğimiz eğitimler Trakya Kalkınma Ajansının öncelikleriyle birebir örtüşmektedir. Odamız tarafından vereceğimiz sertifikalı eğitimler ile bölgemizdeki ticaretin ve sanayinin gelişmesi, ihracat rakamlarının artması konusunda faydalar sağlamayı hedeflemekteyiz" dedi.

Çorlu TSO olarak proje çalışmalarına ağırlık vereceğiz

Çorlu TSO olarak yeni projelerin  hazırlanması, onaylanması ve hayata geçirilmesinin bölgemiz adına çok önemli olduğunu vurgulayan Çorlu TSO Başkanı İsmail GÜLEROĞLU; " Sanayimizin gelişmesi ve Çorlumuzda ki ihracat rakamlarının artmasını ve bölgesel kalkınmanın sağlanması amacıyla Odamız olarak bu tür proje hazırlama çalışmalarına ağırlık vereceğiz. Hedefimiz bölgemizin kalkınmasıdır. Bu projenin aslında beni en çok sevindiren yönü, artık kurumumuz personeli sadece evrak düzenleyen ve veren kimliğinin dışına çıkarak proje üretebilen ve üyelerinin ufkunu açabilmek adına yön verebilen bir personel olma yönünde ilk adımı atmıştır. Üyelerimize şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki 2012'den itibaren Çorlu TSO gerek mevcut personelimize vereceğimiz eğitimlerle, gerekse de oluşturmayı planladığımız yeni birimlere alacağımız personellere nitelikleri ve donanımları itibarı ile kurumsal kimliğimize daha uygun ve üyelerinin her türlü ihtiyacına ve talebine cevap verebilecek bir personel yapısına kavuşacaktır.

Eğitim Konuları

Eğitmen İsimleri