Kardeş Odamız Makedonya-Türkiye Ticaret Odası İle Ortak Yönetim Kurulu Toplantısı Gerçekleştirdik

18 Şubat 2021
Kardeş Odamız  Makedonya-Türkiye Ticaret Odası İle Ortak Yönetim Kurulu Toplantısı  Gerçekleştirdik

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası  (Çorlu TSO) ve  Kardeş Oda Makedonya- Türkiye Ticaret Odası (MATTO) arasında online olarak düzenlenen ortak Yönetim Kurulu Toplantısı 17 Şubat 2021 Çarşamba günü gerçekleştirdi.

Toplantıya; Odamız Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı; Haluk Bayındır, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi; Kaya Kumyol, Yönetim Kurulu Üyeleri; Haşim Yiğit, Zeynel Yurtseven, Cem Tunalı, Gönül İşbul, Mehmet Manav, Ertuğrul Adıgüzel, MATTO Yönetim Kurulu Başkanı Aydoğan Ademoski ve  Yönetim Kurulu Üyeleri katılımda bulundular.

Odamızın genel yapısı hakkında bilgiler veren Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan; “Çorlu TSO ve MATTO arasındaki iletişimi güçlendirmek, karşılıklı hizmet standartlarının artmasını sağlamak, daha kapsamlı faaliyetler/projeler hazırlamak, sanayi ve ticaretin gelişmesine katkıda bulunmak  amacıyla gerçekleştirdiğimiz ortak Yönetim Kurulu toplantısı ile güzel çalışmalara imza atacağımıza inanıyorum. Ticari ve ekonomik işbirliklerinin gelişmesiyle, üyelerimize  Makedonya’daki  uygun yatırım ortamını sunmak ve böylece her iki ülkenin de kalkınmasına katkıda bulunmayı hedefliyoruz.” dedi.

MATTO Yönetim Kurulu Başkanı Aydoğan Ademoski; “Gerçekleştirdiğimiz ortak toplantı ile edindiğimiz bilgi ve tecrübelerin  iki ülke arasındaki ekonomik gelişimine katkı sağlayacağını düşünüyorum. Sanayi ve ticaretimizin yanı sıra sosyo-kültürel faaliyetlerde de birlik ve beraberlik içerisinde diğer oda ve borsalara da rol model olmayı istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Toplantıda; Makedonya’da iş ve yatırım fırsatları hakkında genel bilgilendirme, Serbest bölge yönetmelikleri ile ilgili istişareler, karşılıklı ziyaretlerin düzenlenmesi, iki Oda iş adamlarının katılımıyla B2B toplantılarının organize edilmesi, MATTO ve Çorlu TSO girişimleriyle online olarak Türkiye Makedonya İş Forumu’nun düzenlenmesi, TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop’un işadamları heyeti ile  Makedonya ziyaretinin düşünüldüğü ve bu ziyaret kapsamında iş forumu organize edilmesi konularında istişarelerde bulunuldu.

HABER GÖRSELLERİ