HAKKARİ´DE ATAN YÜREĞİMİZ BU HAFTA VAN´DA ATIYOR

24 Ekim 2011
HAKKARİ´DE ATAN YÜREĞİMİZ BU HAFTA VAN´DA ATIYOR
Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası  (Çorlu TSO) Yönetim Kurulu Başkanı İsmail GÜLEROĞLU Van'da meydana gelen deprem felaketi  ile ilgili bir mesaj yayınladı.

Çorlu TSO Başkanı İsmail GÜLEROĞLU yayınladığı mesajda; "Van'da Tabanlı köyü merkezli olarak 7,2 büyüklüğünde gerçekleşen depremin yarattığı  kayıplar hepimizi derinden yaraladı. Terörle yüreği yanan ülkemizin, acılarının üstüne bir de büyük deprem felaketi eklendi. Geçen hafta yüreğimiz Hakkari'de atıyordu, bu hafta ise Van'da atıyor. Türkiye büyük ve aktif fay hatları üzerindedir. Deprem, Türkiye'nin ihmal edilemez bir gerçeğidir. Bu nedenle depreme karşı alınması gereken tedbirler büyük önem taşımaktadır. Deprem kuşağında yer alan bir ülke olarak bu felaket karşısında ihmallerimizi ve hatalarımızı yeniden gözden geçirmemiz gerekmektedir. Her yeni felakette aynı tablo ile karşılaşmamak ve aynı soruları sormamak için deprem bilincinin her yönüyle sürekliliğini koruduğu bir Türkiye olabilmeyi ümit ediyorum. Bu konuda devlet, iş dünyası ve sivil toplum kuruluşlarının bütünsel ve kapsamlı ortak bir çalışma yapması önem taşımaktadır. Odamız camiası olarak kahraman şehitlerimize ve deprem felaketi nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan Rahmet, yakınlarına sabır diliyoruz. Enkaz altında kalan vatandaşlarımızın bir an önce kurtarılmasını ve bu acı tablonun daha fazla ağırlaşmamasını umut ediyoruz" dedi.