Çorlu TSO´dan Afrika´da Yaşanan Açlık Felaketi Yardım Kampanyasına Destek Çağrısı

9 Ağustos 2011
Çorlu TSO'dan  Afrika'da Yaşanan Açlık Felaketi Yardım Kampanyasına Destek Çağrısı

Dünyanın en fakir kıtası olan Afrika'da 40 milyonun üzerinde insanın açlık tehlikesiyle karşı karşıya kaldığı, her üç Afrikalıdan birinin yetersiz beslendiği, özellikle 2011 yılında Doğu Afrika ülkelerinin son 60 yılın en büyük kuraklığını yaşadığı ve bu kuraklığın başta çocuklar olmak üzere binlerce insanın yaşamını tehdit ettiği, kısacası bir insanlık dramı ile karşı karşıya kalındığı tüm kamuoyunca bilinmektedir. Bu çerçevede  Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve Diyanet İşleri Başkanlığı ile birlikte açlık felaketi ile karşı karşıya kalan Afrika ülkelerine gerekli maddi yardımın  ve desteğin sağlanması amacıyla, 2860 sayılı Yardım Toplama Kanunu ile bu doğrultudaki mevzuat hükümleri çerçevesinde 1 aylık süre ile sınırlı olmak üzere bir yardım kampanyası düzenlenmiştir.

40 milyona yakın insan açlıkla savaşıyor

Konu hakkında bir açıklama yapan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği  Başkanı M. Rifat HİSARCIKLIOĞLU; "Afrika halkının yanında yer almak, acılarını paylaşmak ve destek olmak amacıyla  Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve Diyanet İşleri Başkanlığı ile birlikte bir kampanya başlattık. Kampanyaya 1 milyon TL tutarındaki ilk nakdi yardımı TOBB olarak yapmış bulunmaktayız. Tüm Türk iş alemine buradan sesleniyor ve kampanyaya katkılarını bekliyoruz. Herkesi Afrika'ya yardıma çağırıyoruz" dedi.

Üyelerimizi ve tüm Çorlu halkını yardımda bulunmaya çağırıyoruz

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail GÜLEROĞLU;  "Afrika'da yaşayan milyonlarca insanı etkileyen açlık felaketi, salgın hastalıklara ve ölümlere neden olmaktadır.  Bu denli büyük bir felaketle, ülkelerin kendi imkanlarıyla mücadele edebilmesi çok güçtür. Bu düşünceyle ve bir insanlık borcu olarak addetiğimiz yardım için vakit kaybetmeksizin harekete geçerek, yardımlaşma ve dayanışma duygusunun yoğun olarak yaşandığı mübarek Ramazan ayında açlık tehlikesi yaşayan Afrika ülkeleri için  Birliğimiz ve Çorlu TSO olarak destek verdiğimiz yardım kampanyası ile  Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin açtığı Türkiye İş Bankası A.Ş. TOBB Şubesi nezdindeki "TOBB-Afrika Açlık Felaketi Yardım Hesabı" adı altında 4375-333 numaralı TL hesaba (IBAN numarası TR88 0006 4000 0014 3750 0003 33) yatırılacaktır. Bu hesapta toplanan nakdi bağış tutarı, Ankara Valiliği'nin denetimi sonrasında 2011/9 sayılı Başbakanlık Genelgesi'nde belirtilen banka hesap numaralarından birisine  aktarılmak üzere, T.C. Başbakanlık Diyanet İşleri Başkanlığı'nın T.C. Ziraat Bankası Bilkent Plaza Şubesi nezdindeki TR86 0001 0017 6234 2869 8550 39 nolu TL hesabına toplu olarak transfer edilecektir. Gerek üyelerimizi ve gerekse tüm Çorlu halkını Afrika'da yaşanan açlık felaketinde yaşam mücadelesi veren kardeşlerimize yardımda bulunmaya çağırıyoruz" dedi.

1.Sağlık sebepleri ve kültürel yaşam biçimleri dolayısıyla, sadece belirli ürünler kampanyaya kabul edilmektedir. Bunların dışındaki ürünler bölgeye intikal ettirilemeyecektir.

Kampanya kapsamında kabul edilen ürünler şunlardır

Sıvı yağ (ayçiçeği yağı, kanola yağı, mısırözü yağı), toz şeker, un, makarna (çubuk), süt tozu (krema değil klasik süt tozu), bebe bisküvisi, buğday yarması, tuz ve çocuk maması.

2.Ürünlerin son kullanma tarihlerine en az altı ay kalmış olmalıdır.

3.Asgari yardım miktarları 1 ton olarak belirlenmiştir. 20 tona kadar yapılan yardımların limana ulaştırılması sorumluluğu oda ve borsalarımıza ait olacaktır.

4.Yardım malzemelerinin gönderileceği adresi ve diğer bilgileri dekaylı şekilde öğrenebilmek için; 10 Ağustos 2011 tarihinden itibaren; TOBB yardım masası 444 8622 (444 TOBB) numaralı telefon hattını arayabilirsiniz.