Kalkınma Bakanımız Cevdet Yılmaz´ın Katılımı ile Islah OSB Çalışmaları Hakkında Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti

21 Ekim 2011
Kalkınma Bakanımız Sayın Cevdet YILMAZ'ın katılımı ile  Islah Organize Sanayi Bölgesi çalışmaları hakkında 21 Ekim 2011 Cuma günü Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası'nda  bir bilgilendirme toplantısı gerçekleşti.

Türkiye Büyük  Millet Meclisi  Başkanlık Divanı Üyesi ve AK Parti Tekirdağ Milletvekili Özlem YEMİŞÇİ,  Tekirdağ TSO Meclis Başkanı  Mustafa ÖZDEN, Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz GÜNAY, Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmail GÜLEROĞLU, Tekirdağ TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı  Faik UYSAL'ın iştirak ettiği toplantıda konuşan Kalkınma Bakanı Cevdet YILMAZ, Ergene Nehri'nin hayata dönmesi için hükümet olarak ciddi bir çaba içine girdik.  Ergene eylem planı'nın uygulanması için etkili organizasyon yapılmış durumda. Somut bazı adımların atıldığını görüyoruz. Şimdiden Ergene'nin daha temiz akmasına katkıda bulunuluyor. Ergene, ıslah çalışmalarıyla çok daha farklı yerlere gelecek" dedi.

"Sağlıklı şekilde sanayi geliştirilmeli"

Çevreye duyarlı biçimde sürdürülebilir kalkınma planının ön planda tutulması gerektiğini vurgulayan Bakan YILMAZ, "Türkiye'nin Avrupa'ya açılan kapısı Trakya'da mutlaka sanayinin gelişmesi lazım fakat, bundan sonra geçmişten dersler çıkarak, geleceğe dönük, çok daha sağlıklı şekilde sanayiyi geliştirmemiz gerekmektedir. İşletme maliyetlerinin düşmesi bakımından Islah OSB'leri çok önemsiyorum. Islah OSB'ler için ilk adım atıldı. Bir sonraki adımda çok yakın. Kısa sürede Islah OSB çalışmaları belli noktaya gelecek. Daha sağlıklı ve rekabetçi sanayinin alt yapısını oluşturacağız" dedi.