Çorlu TSO´dan ´D Türü Yetki Belgesi ve S,J,M Plakaları Sorun ve Çözüm Önerileri´ Toplantısı Gerçekleşti

2 Haziran 2011
Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası 12. Meslek Komitesi kararına istinaden ‘D Türü Yetki Belgesi ve S, J, M  Plakaları Sorun ve Çözüm Önerileri' konulu istişare toplantısı  02  Haziran 2011 Perşembe günü Odamız Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.
       Toplantıya; Jandarma Kıdemli Başçavuş - İlçe Trafik Tim Komutanı Muafık BİLGİÇ, Çorlu Belediyesi Ulaştırma Hizmetleri Müdürü Hasan GÜNGÖR, Çorlu Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Abdullah BAŞ ve Çorlu  İlçe Trafik Şube Polis Memuru İbrahim USLU, Çorlu TSO 12. Meslek Komitesi Başkanı Cüneyt SÜLÜN, Başkan Yardımcısı Hikmet YILDIZ, 12. Meslek Komitesi Üyeleri; Serkan ERCİLİ, Coşkun KARABACAK, Mithat KUMYOL, Mustafa FİLİZ ve Yavuz AKGÜN  katılımda bulundular.
       Toplantının açış konuşmasını yapan Çorlu TSO 12. Meslek Komitesi Başkanı Cüneyt SÜLÜN konuşmasında; ‘Odamıza geldiğimiz 2009 yılından bu güne sektörümüzü temsil ettiğimiz bilinciyle; sorunlarımızı tespit ederek ilgili mercilere ilettik. 21 Mayıs 2009 tarihinde ve 08 Nisan 2010 tarihinde; Ulaşım ve Trafik konularında toplantılarımızı gerçekleştirdik. Tekirdağ Valiliği'nin 23.12.2010 tarih ve 2010/05 sayılı kararı ile S ve J plakalı araçlar mücavir alan dışına çıkamaz denmiş ve D4 türü belge alma zorunluluğu getirilmiştir. D4 türü belge alma zorunluluğu yeniden plaka değişikliği getireceğinden ek masraf yaratacak ve esnafa maddi külfet getirerek mağduriyetlerine yol açacaktır. Esnafın  mağduriyetinin giderilmesi için söz konusu kararın yeniden gözden geçirilmesi hususunda yazı yazdık. Valiliğimiz Emniyet Müdürlüğümüzden  cevap geldi. Yazıda; halen yetki belgesi olmayan ilimizde faaliyetine devam eden  Belediye mücavir alanları dışına çalışmakta olan 59 S (Personel taşımacılığı) ve 59 J (Okul servisleri) plakalı araçların, 31/10/2011 tarihine kadar plakalarını normal seriden plakaya çevirdikten sonra faaliyetleri hakkında trafik komisyonu kararı alınması gerektiğinden, servis hizmeti yapan esnafın 31/10/2011 tarihinden sonra sıkışıklık yaşamadan ve zorluklarla karşılaşmadan D4 yetki belgelerini alabilmeleri için gerekli düzenlemelerin yapıldığı bildirilmiştir' dedi.
      Toplantı katılımcıların karşılıklı olarak görüş alışverişinde bulunmalarıyla son buldu.