KENDİ ENERJİNİ KENDİN ÜRET, DAHA FAZLA REKABET ET SEMİNERİ GERÇEKLEŞTİ

26 Mayıs 2011
KENDİ ENERJİNİ KENDİN ÜRET, DAHA FAZLA REKABET ET SEMİNERİ GERÇEKLEŞTİ
Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası (Çorlu TSO) ve Çözüm Mühendislik Danış. Mak. San. Tic. Ltd. Şti. işbirliği ile ‘Kendi Enerjini Kendin Üret, Daha Fazla Rekabet Et’ konulu seminer 26 Mayıs 2011 Perşembe günü Çorlu TSO Konferans Salonu’nun da gerçekleştirildi.

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası (Çorlu TSO) ve Çözüm Mühendislik  Danış. Mak. San. Tic. Ltd. Şti. işbirliği ile ‘Kendi Enerjini Kendin Üret, Daha Fazla Rekabet Et’ konulu seminer  26 Mayıs 2011 Perşembe günü Çorlu TSO Konferans Salonu’nun da gerçekleştirildi.

Seminerin açış konuşmasını yapan Çözüm Mühendislik Ltd. Şti. Genel Müdürü Mustafa İŞCAN konuşmasında; “Günümüzde hammadde maliyetleri ve çevre faktörü yönünden yenilenebilir enerji kaynakları büyük önem kazanmaktadır. Bunlar hidro enerji, güneş enerjisi, bio kütle enerjisi ve rüzgar enerjisidir. Enerji sektörü ülkelerin ekonomilerinde itici güç olma niteliğinden dolayı büyük önem arz etmektedir. Enerji üretim ve  kullanım teknolojilerine ilişkin alınacak yatırım kararları ileriye dönük değiştirilemez etkiler yaratmaktadır. Enerji sektörü; enerji kaynaklarını, ulaşım, konut ve tarım için son kullanım teknolojilerini içermektedir. Türkiye’de enerjinin maliyeti, yeterli ölçüde sağlanması ve çevreyle etkileri her zaman tartışılmıştır. Bu durum, incelenmesi gereken sorunlar olduğunu göstermektedir. Yenilenebilir enerji kaynaklarından enerji üretimi bu sorunun çözüm yollarının en başında gelmektedir. 3 Aralık 2010 tarihinde yayınlanan kanuna göre 500 kw kurulu güçteki rüzgar enerjisine dayalı elektrik üretimi EPDK lisansına tabi değildir. Bu sebepten dolayı sanayi ve ticari kuruluşlar kolaylıkla bu kanundan yararlanarak kendi enerjilerinin bir kısmını rüzgardan elde edebilirler” dedi.
Açış konuşmasının ardından Mars Enerji Internetional Trading - Genel Koordinatörü Yalçın KIROĞLU; Türkiye’nin en yüksek performanslı bölgelerinden biri olan Çerkezköy ve Çorlu bölgesinde; Rüzgar Enerjisi, Bölgedeki Rüzgar Potansiyeli, Uygulama Alanları, Rüzgar Türbini Uygulamaları ve bu konudaki kredilendirmeler hakkında katılımcılara bilgiler verdi.