Çorlu TSO´da TS EN ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi Temel Eğitimi Gerçekleştirildi

6 Temmuz 2011
Çorlu TSO'da TS EN ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi Temel Eğitimi Gerçekleştirildi

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası üyelerinden gelen talepler doğrultusunda düzenlediği "Kalite Yönetim Sistemi Temel Eğitimi" 05 - 06 Temmuz 2011 tarihleri arasında Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası'nda gerçekleştirildi.

Eğitimde katılımcılara bilgiler veren Türk Standartları Enstitüsü (TSE) uzmanı eğitimci / baş tetkikçi Elektronik Mühendisi Ömer GÜN konuşmasında; "Bir kuruluşu kalite açısından yönlendiren ve kontrol eden yönetim sistemi kalite yönetim sistemidir. Kalite yönetiminin, kalite hedeflerinin oluşturulmasına odaklanan ve kalite hedeflerinin gerçekleştirilmesi için gerekli iş proseslerinin ve ilgili kaynakların belirlenebilmesi için kalite planlamasının yapılması gereklidir. Günümüzde sanayi, teknoloji vb konularda yaşanan hızlı gelişmeler toplumu, büyük bir rekabete ve ekonomik bir yarışa itmiştir. Bu gelişmeler ve rekabet ortamında ayakta kalabilmek, tüm sektörlerde müşteri ihtiyaç ve beklentilerine uygun mal ve hizmet üretiminin sağlanmasıyla gerçekleştirilebilir. Bu da ancak, işletmelerde, satın alma aşamasından başlayarak tasarım, üretim, kalite kontrol, pazarlama, satış ve sonrası hizmetlere kadar tüm aşamaları kapsayan ve sürekli gelişmeyi hedefleyen Kalite Yönetim Sisteminin uygulanmasıyla mümkün olacaktır. ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi, müşteri odaklı ve sürekli gelişim felsefesiyle, müşteri memnuniyeti ve karlılık sağlamak için gerekli bir araçtır. Her türlü organizasyona, küçükten büyüğe, sanayiden hizmete, kamudan özel sektöre kadar uygulanabilir" dedi. Ayrıca eğitimde; ISO 9001 Kalite Yönetim sisteminde sistem kurulumu ve geliştirme ile ilgili temel bilgiler ve Güncel standartlar hakkında  katılımcılar bilgilendirildi.

Eğitimin sonunda katılımcılara sertifikaları verildi.