Sanayi Kuruluşlarına UMEM BECERİ´10 Projesi Destek Ödülleri Verildi

24 Mayıs 2011
Sanayi Kuruluşlarına UMEM BECERİ´10 Projesi Destek Ödülleri Verildi
T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer DİNÇER’in teşrifleri ile TOBB-UMEM Beceri’10 Projesi kapsamında Mesleki Eğitim Kursları düzenleyen sanayi kuruluşlarına 24 Mayıs 2011 Salı günü Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirilen  tören ile plaketleri takdim edildi.
         UMEM-Beceri’10 Projesine destek vererek Mesleki Eğitim Kursları açan, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Üyeleri; Foxconn Tr Teknoloji San. Ltd. Şti., Tanrıverdi Dokuma Apre ve Boya San. A.Ş., Eroğlu Giyim San. ve Tic. A.Ş., Orsan Ticari Araç Sistemleri Ltd. Şti., DMS Dilmenler Makina ve Tekstil San. ve Tic. A.Ş., Desa Deri San. ve Tic. A.Ş., Bekaert Tekstil San. ve Tic. A.Ş., Sıo Aut Omo Tive Taşıt Yedek Parça San. Tic. A.Ş., Marmara Pamuklu Mensucat San. ve Tic. A.Ş., M.T. Mekanik Teknoloji San. ve Tic. A.Ş.’ye T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer DİNÇER tarafından  plaketleri takdim edildi.
T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer DİNÇER, yaptığı konuşmada, UMEM-Beceri'10 projelerinin, üç ana problemi çözmeyi amaçladığını belirtti. Proje sayesinde istihdamı artırarak işsizliği azaltmayı amaçladıklarını ifade ederek; "Nitelikli personel ihtiyacını, bizzat sanayicinin gereksinimlerine göre, kendi yetiştirdiği personel ile sağlamış olacağız. Ayrıca, personele ihtiyaç duyan işveren ile iş arayanlar arasındaki bağı kurmuş olacağız. Türkiye'de yüzde 1'lik büyüme ile 120 bin kişiye istihdam sağlanabildi. Her yıl 640 bin genç de iş gücü piyasasına arz oldu. Sanayideki çözülmeler hesaba katıldığında, mevcut işsizler yanında, her yıl artı. 800 bin kişiye istihdam sağlanması gerektiğini kaytetti.
        İşsizliği azaltmak ve istihdamı artırmak için hükümet olarak yaptıkları çalışmalara değinen Dinçer, "Kadın çalışanların, ilk sefer istihdam olan 19-29 yaş aralığının, mesleğini yapan meslek lisesi mezunlarının sigorta primleri ve maaşları, belli bir süre devlet tarafından ödeniyor. Türkiye İş Kurumu 2002 yılında 35 bin, 2009 yılında 120 bin, 2010 yılında 162 bin insana eğitim verdi. 2011 yılı hedefi ise 400 bin kişiyi eğitmek üzere program yaptık. 2002 yılında iş kurumuna kayıt kaptıran kişilerden istihdam sağlanan oran yüzde 3 iken, bugün bu rakam yüzde 23'e yükselmiştir. 2011 hedefimiz ise yüzde 40'tır " dedi.
       Törene, Çorlu  Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Tarkan Uğur BENLİ ve Genel Sekreter İbrahim KARAĞÖZ katılımda bulundular.